Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər
-Xəmirdə şəkər çox olduqda bışırilən məmulat yaxşı qızarmır.
-Xəmirə soda çox vurulubsa, məmulatın rəngi tünd, xoşagəlməz iyli olacaq.
-Xəmirdə yağ çox, su isə nə qədər az olarsa, bir o qədər çox ovular.
-Laylı xəmiri yoğurandan sonra 1 saatlığa soyuq yerə qoysanız, yaxşı yayılar və bişirəcəyiniz qaba yapışmaz.
-Biskvit xəmir hazırlanarkən un, yumurta və şəkər qarışıgı ilə 15 saniyədən çox yoğrulmur. Çünki xəmir yapıxır və məmulat bərk olur.
-Yağda qızardılan pirojkilərin xəmiri sobada bişirilən pirojkilərin xəmirinə nisbətən yumşaq olmalıdır.
-Bişəndən sonra tortu, keksi formada, ya da tavada saxlamaq olmaz. Onu çıxarıb salfetin üzərinə qoymaq lazımdır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qadınların 15 mətbəx sirri
5 yanvar 2017
Ən yaxşı xəmir reseptləri
28 aprel 2017
Bahar keksi
15 yanvar 2017
Portağal tortu
15 yanvar 2017
QOZLU KARAMELLİ TORT
15 yanvar 2017
Almalı qurabiyə
15 yanvar 2017
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
Quş südü tortu
15 yanvar 2017
Çörəkotlu peçenye
15 yanvar 2017
"Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər" haqqında müzakirə