Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 28 dekabr 2016
  • Baxış sayı: 1 823
  • 0 rəy

Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər
-Xəmirdə şəkər çox olduqda bışırilən məmulat yaxşı qızarmır.
-Xəmirə soda çox vurulubsa, məmulatın rəngi tünd, xoşagəlməz iyli olacaq.
-Xəmirdə yağ çox, su isə nə qədər az olarsa, bir o qədər çox ovular.
-Laylı xəmiri yoğurandan sonra 1 saatlığa soyuq yerə qoysanız, yaxşı yayılar və bişirəcəyiniz qaba yapışmaz.
-Biskvit xəmir hazırlanarkən un, yumurta və şəkər qarışıgı ilə 15 saniyədən çox yoğrulmur. Çünki xəmir yapıxır və məmulat bərk olur.
-Yağda qızardılan pirojkilərin xəmiri sobada bişirilən pirojkilərin xəmirinə nisbətən yumşaq olmalıdır.
-Bişəndən sonra tortu, keksi formada, ya da tavada saxlamaq olmaz. Onu çıxarıb salfetin üzərinə qoymaq lazımdır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər" haqqında müzakirə