QOZLU KARAMELLİ TORT
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmir üçün:
– 2 yumurta
– 1 xörək qaşığı şəkər tozu
– 150 qram marqarin və ya kərə yağı
– 1,5 – 5 stəkan un (az və ya çox lazım ola bilər)
Karamel üçün:
– 400 qram qatılaşdırılmış süd
– 250 qram ləpə (qoz, fındıq, yerfındığı)
Hazırlanma qaydası:
1. Marqarin yağı şəkət tozu ilə birlikdə qarışdırılır, üzərinə yumurta əlavə edilir. Eyni tərkibli qarışım alındıqda un əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.
2. Xəmiri barmaq yoğunluqda tavanın içərisinə yayırıq, kənarlarını
tavanın kənarı hündürlükdə qaldırırıq.
3. Xəmirin üstünə xırda doğranmış ləpələri səpib, üstünə qatılaşdırılmış südü tökürük.
4. Tavanı əvvəlcədən qızdırılmış sobada, 180 dərəcə istilikdə xəmirin üstünün rəngi tündləşənə qədər bişiririk. Təxminən 25 dəqiqəyə karamel öz rəngini alır.
5. Tortu soyuyandan sonra kvadrat şəklində kəsirik.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
GECƏ-GÜNDÜZ TORTU
15 yanvar 2017
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
“Qarışqa yuvası” tortu
16 yanvar 2017
Qozlu küncütlü çörək
15 yanvar 2017
Qozlu peçenye
14 yanvar 2017
"QOZLU KARAMELLİ TORT" haqqında müzakirə