Çörəkotlu peçenye
Lazım olanlar:
* 1 armudu stəkan duru yağ
* 2 xörək qaşığı kərə yağı
* 2 xörək qaşığı qaymaq
* 1 desert qaşığı şəkər tozu
* 1 çay qaşığı duz
* 1 paket qabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 çay qaşığı çörəkotu
* lazım olan qədər un.
Yumurtaların ağı xəmirə qatılır, sarısı isə peçenyenin üstünü bəzəmək üçün saxlanılır.
Un qarışıma az-az əlavə edilməli və yumşaq xəmir yoğrulmalıdır.
Hazırlanması:
Undan başqa yazılanlar qarışdırılır və un əlavə edilərək xəmir yoğrulur. Xəmir slindir şəklinə salınır və yastılanaraq şəkildə göründüyü kimi kəsilir. Xəmirin üzərinə yumurta sarısı sürtülüb, qara cörək otu səpilir və əvvəlcədən qızdırılmış sobada bişirilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Duzlu peçenye
29 yanvar 2017
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
Qozlu küncütlü çörək
15 yanvar 2017
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Günəş çörək
15 yanvar 2017
GECƏ-GÜNDÜZ TORTU
15 yanvar 2017
Almalı qurabiyə
15 yanvar 2017
Kərə yağlı smit
15 yanvar 2017
"Çörəkotlu peçenye" haqqında müzakirə