Quş südü tortu

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 332
  • 0 rəy

Quş südü tortu.
Lazım olanlar xəmir üçün:
– 3 ədəd yumurta
– 125 qram un
– 1 çay qaşığı qabartma tozu
– 8 xörək qaşığı kakao.
Yumurta şəkər tozu ilə çalınır, üzərinə un, qabartma tozu və kakao əlavə edilir. Eyni kütləli maddə alınana qədər qarışdırılır, 20 dəqiqə 180-200*C-də bişirilir.
Sufle üçün lazım olanlar:
– 5 yumurtanın ağı
– 300 qram şəkər tozu
– 10 qram jelatin
– 100 qram su.
Jelatin suda 10 dəqiqə müddətinə əridilir, qaynadılır, soyumağa qoyulur.
Yumurtaların ağı köpüklənənə qədər çalınır, üzərinə şəkər tozu əlavə edilir, bərk krem alınana qədər çalınır.
Duxovkada bişən biskvit 2 hissəyə bölünür, üzərinə sufle çəkilir. Biskvitin ikinci hissəsi suflenin üzərinə qoyulur və soyuducuda bir müddət saxlanılır.
Qlazur üçün lazım olanlar:
-150 qram tünd şokolad
– 100 qram kərə yağı.
Zəif xodda əridilir, eynitərkibli maddə halını aldıqda soyuducudakı tortun üstünə tökülür və yenidən soyumağa qoyulur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Quş südü tortu" haqqında müzakirə