
Almalı qurabiyə
Xəmir üçün:
* 125 qram marqarın yağı
* 1 stəkan duru yağ
* 1 stəkan şəkər tozu
* 1 paket vanil
* 1 paket qabartma tozu
* 1 ədəd yumurta
* 2 xörək qaşığı qatıq
* 3-4 stəkan un.
İçlik üçün:
* 3 ədəd alma
* 5 xörək qaşığı şəkər tozu
* 2 çay qaşığı darçın
* 1 stəkan qoz.
Üzərinə səpməyə:
* Şəkər pudrası.
Almaların qabığı soyulub şəkər tozu və darçın əlavə edib tavada suyu çəkilənə qədər bişirilir və soyumağa qoyulur.
Dərin qaba marqarin, duru yağ, şəkər tozu, vanil, yumurta, qatıq və qabartna tozu qoyulub yaxşı-yaxşı qarışdırılır. Sonra qarışıma az-az un əlavə edib yumşaq xəmir yoğrulur. Kənarda soyumuş alma ceminə üyüdülmüş qoz əlavə edilir.
Xəmirdən xırda kündələr kəsilib dairəvi şəkildə yayılır və ortasına içlik qoyulub kənarları birləşdirilir. Sonra yağlı kağız sərilmiş listə düzülür və 180* qızdırılmış sobada bişirilir.
Qurabiyələr soyuduqdan sonra üzərinə şəkər pudrası səpilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Almalı keks
15 yanvar 2017
Qozlu peçenye
14 yanvar 2017
Limonlu keks
15 yanvar 2017
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
Asan başa gələn tort
15 yanvar 2017
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
Portağallı kişmişli keks
15 yanvar 2017
Krem şantili keks
15 yanvar 2017
"Almalı qurabiyə" haqqında müzakirə