Albalı ilə pirojna
Xəmir üçün lazım olan ərzaqlar:
Un – 320 qr
Kərə yağı – 80qr
Qaymaq – az miqdarda
Duz ( zövqə görə)
İçlik üçün lazım olan ərzaqlar:
Albalı – 1 kq
Şəkər tozu – 150 qr
Suxari (üyüdülmüş)
Hazırlanma qaydası:
Albalılar yuyularaq çəyirdəkdən təmizlənir, üzərinə şəkər tozu səpilərək bir saat saxlanılır. Qaymaq, un və duzdan xəmir yoğrulur, oxlovla yayılır və ərinmiş kərə yağı ilə yağlanır. Üç dəfə qatlanır və 10 dəqiqə müddətində soyuducuya qoyulur. Sonra yenə də nazik qatla yayılır və 12-14 sm-lik kvadratlara kəsilir. Hər kvadratın ortasına bir qaşıq albalı (qozla qarışdırmaq olar) qoyulur, zərf şəklində qatlanır. Pirojnaların üzərinə çalınmış yumurta çəkillir və sobaya qoyularaq gur sobada bişirilir. Hazır pirojnaların üzərinə şəkər kirşanı səpilir. Pirojnaların ətli içliklə də bişirmək olar.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Ərikli qatlar
15 yanvar 2017
Milfoy (qat-qat) xəmirin hazırlanması.
15 yanvar 2017
Almalı qurabiyə
15 yanvar 2017
Motsart tortu
22 yanvar 2017
ƏTLİ BÖRƏK
15 yanvar 2017
Şokoladlı çorək
15 yanvar 2017
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
Yağın tortasından peçenye
15 yanvar 2017
"Albalı ilə pirojna" haqqında müzakirə