Yağın tortasından peçenye

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 24 348
  • 0 rəy

Yağın tortasından peçenye.
Lazım olan ərzaqlar:
– 300 qram torta
– 100 qaram xama
– 200 qram şəkər tozu
– 2 yumurta
– 0,5 qram duz
– 0,5 qaşıq çay sodası və ya qabartma tozu
– lazım olan qədər un.
Yağ əriyəkən üzərinə yığılan köpük kəfkirlə yığlır. Bu zaman yağ həm tez əriyir, həm də yağın tortası yanıb xarab olmur. Kənara yığılan köpük və tortadan dadlı bir peçenye hazırlamaq üçün tortanın üzərinə xama, yumurta, şəkər tozu, soda, duz əlavə edilib bərk xəmir yoğrulur. Xəmirin üstü örtülüb 30 dəqiqə soyuducuda saxlanılır. Sonra 0,5 sm qalınlığında yayılır və istənilən formada doğranır. Çəngəllə deşilib duxovkada bişirilir, soyuduqdan sonra üstünə şəkər tozu səpilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Yağın tortasından peçenye" haqqında müzakirə