Yağın tortasından peçenye
Lazım olan ərzaqlar:
– 300 qram torta
– 100 qaram xama
– 200 qram şəkər tozu
– 2 yumurta
– 0,5 qram duz
– 0,5 qaşıq çay sodası və ya qabartma tozu
– lazım olan qədər un.
Yağ əriyəkən üzərinə yığılan köpük kəfkirlə yığlır. Bu zaman yağ həm tez əriyir, həm də yağın tortası yanıb xarab olmur. Kənara yığılan köpük və tortadan dadlı bir peçenye hazırlamaq üçün tortanın üzərinə xama, yumurta, şəkər tozu, soda, duz əlavə edilib bərk xəmir yoğrulur. Xəmirin üstü örtülüb 30 dəqiqə soyuducuda saxlanılır. Sonra 0,5 sm qalınlığında yayılır və istənilən formada doğranır. Çəngəllə deşilib duxovkada bişirilir, soyuduqdan sonra üstünə şəkər tozu səpilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
"Yeni il" peçenyesi
22 yanvar 2017
Qozlu peçenye
14 yanvar 2017
Çörəkotlu peçenye
15 yanvar 2017
Almalı keks
15 yanvar 2017
Əncirli-fındıqlı peçenye
15 yanvar 2017
Quş südü tortu
15 yanvar 2017
"Yağın tortasından peçenye" haqqında müzakirə