Milfoy (qat-qat) xəmirin hazırlanması.

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 427
  • 0 rəy

Milfoy (qat-qat) xəmirin hazırlanması.
Lazım olanlar:
– 500 qram un
– 250 qram kərə yağı
– 1 şüşə yarı buzlu, qazlı su
– 4 xörək qaşığı su
– 1 yemək qaşığı limon suyu
– 1 çay qaşığı su.
Un, xəmir yoğrulacaq qaba tökülür, üstünə düz və limon suyu səpilir. Daha sonra qazlı su və adi soyuq su unun üstünə tökülür. Xəmir yoğrulub 20 dəqiqə dincəlməyə qoyulur. Xəmir bərk və soyuq olmalıdır.
Sonra xəmir dördkünc şəkildə yayılır və otrasına kərə yağı qoyulub üstü xəmirin qatlanmış ucları ilə örtülür. Oxlovla yayılıb yenidən qatlanır və yenə yayılır. Xəmir soyuq, əl işi isə cəld olmalıdır ki, yağ əriyib prosesin gedişini pozmasın. Xəmir açılıb yayılır və üçqat qatlanır və yenidən yayılıb soyuducuya qoyulur. 20 dəqidə sonra xəmir yenidən yayılır və qatlanır. Milfoy xəmir soyuducunun dondurma gözündə saxlanılır və istənilən şirniyyat və böyrəklərdə istifadə olunur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Milfoy (qat-qat) xəmirin hazırlanması." haqqında müzakirə