ƏTLİ BÖRƏK
Xəmir üçün lazım olanlar:
– 8 stəkan un
– duz
– su
İçlik üçün lazım olanlar:
– üyüdulmüş qoyun əti
– 1 iri soğan
– duz, istiot, pul bibər
İçinə sürtmək üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan duru yağ
– 1 stəkan qatıq
– 2 xörək qaşığı su
Xəmir yoğrulur, dincəlmək üçün 30 dəqiqə saxlanılır.
Soğanı yağın üstünə töküb bir neçə dəqiqə qarışdırdıqdan sonra üyüdülmüş ət əlavə olunub qarışdırılır. Ət bişib, yağa düşəndən sonra dz, istiot, pul bibər qatılır.
Xəmir hissələrə bölünür. Birınci hissə nazik yayılıb qızdırıcı sobanın tavasına sərilir, üzərinə kənarda qarışdırılmış duru yağ+qatıq+su qarışığı sürtulur. İkinci lay da bu qayda ilə qoyulub arasına qarışım sürtülür. Üçüncü layın üzərinə ət sərilir, sonra yenə 2 qat xəmir, arası yağlanmaq şərti ilə tavaya qoyulur, üçüncüyə ət səpilir. Bu proses 3 dəfə təkrarlanır, axırda 2 qat xəmir, arası yağlanmaq şərti ilə qoyulur və üzərinə yumurta sarısı sürtülür, doğranıb, sobaya qoyulur.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
İSPANAQLI BÖRƏK
16 yanvar 2017
Qozlu küncütlü çörək
15 yanvar 2017
Ətli peraşki
15 yanvar 2017
Lavaş böyrəyi
15 yanvar 2017
Qarışıq pizza
15 yanvar 2017
Şokoladlı çorək
15 yanvar 2017
Tavada asan bişən pizza
15 yanvar 2017
Günəş çörək
15 yanvar 2017
"ƏTLİ BÖRƏK" haqqında müzakirə