ƏTLİ BÖRƏK

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 981
  • 0 rəy

ƏTLİ BÖRƏK.
Xəmir üçün lazım olanlar:
– 8 stəkan un
– duz
– su
İçlik üçün lazım olanlar:
– üyüdulmüş qoyun əti
– 1 iri soğan
– duz, istiot, pul bibər
İçinə sürtmək üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan duru yağ
– 1 stəkan qatıq
– 2 xörək qaşığı su
Xəmir yoğrulur, dincəlmək üçün 30 dəqiqə saxlanılır.
Soğanı yağın üstünə töküb bir neçə dəqiqə qarışdırdıqdan sonra üyüdülmüş ət əlavə olunub qarışdırılır. Ət bişib, yağa düşəndən sonra dz, istiot, pul bibər qatılır.
Xəmir hissələrə bölünür. Birınci hissə nazik yayılıb qızdırıcı sobanın tavasına sərilir, üzərinə kənarda qarışdırılmış duru yağ+qatıq+su qarışığı sürtulur. İkinci lay da bu qayda ilə qoyulub arasına qarışım sürtülür. Üçüncü layın üzərinə ət sərilir, sonra yenə 2 qat xəmir, arası yağlanmaq şərti ilə tavaya qoyulur, üçüncüyə ət səpilir. Bu proses 3 dəfə təkrarlanır, axırda 2 qat xəmir, arası yağlanmaq şərti ilə qoyulur və üzərinə yumurta sarısı sürtülür, doğranıb, sobaya qoyulur.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"ƏTLİ BÖRƏK" haqqında müzakirə