Lavaşda ərəb şaurması
Lazım olanlar:
– 1 kq yağsız qoyun əti
– 1 stəkan uksus
– 1 diş sarımsaq
– 1 çay qaşığı darçın
– 1 çay qaşığı qoz
– 1 çimdik hil
– 2 xiyar
– 2 pomidor
– 1 bibər
– lavaş
Sous üçün:
– 1 stəkan smetan
– bir-neçə göy soğan
– 1 diş sarımsaq
– pul bibər
– duza qoyulmuş xiyar
– duru yağ
1. Darçın, qoz, hil, uksus, sarımsaq qaışdırılıb bir qarışım hazırlanır.
2. Ət nazik doğranıb, qarışıma batırılır və 1 sutka saxlanılır.
3. Bir sutka sonra ət nazik doğranır, duru yağda yüngül qızardılır.
4. Sonra ətləri falqaya büküb, duxovkada 20 dəqiqə müddətində qızardılır.
5. Smetan sarımsaqla qarışdırılıb, soğan və duzlu xiyar əlavə edilir.
6. Pomidor, xiyar, istiot qarışdırılır.
7. Lavaş stolun üstünə sərilir və sous sürtülür, pomidor, xiyar, istiot, bol ət qoyulub bükülür.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Vegeterian şaurma
15 yanvar 2017
Toyuq ətindən şaurma
15 yanvar 2017
Xırçıldayan "Yeni il salatı"
22 yanvar 2017
Ətli şaurma
15 yanvar 2017
Qışa tədarük – Bolqarsayağı pomidor-xiyar turşusu
15 yanvar 2017
Qışa tədarük-Pomidor sousunda badımcan
5 yanvar 2017
Qışa tədarük – Duza qoyulmuş xiyar
15 yanvar 2017
Toyuq və pendirli yaşıl salat
15 yanvar 2017
Qışa tədarük – Marinadlaşdırılmış xiyar turşusu
15 yanvar 2017
"Lavaşda ərəb şaurması" haqqında müzakirə