Lavaşda ərəb şaurması

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 180
  • 0 rəy

LAVAŞDA ƏRƏB ŞAURMASI
Lazım olanlar:
– 1 kq yağsız qoyun əti
– 1 stəkan uksus
– 1 diş sarımsaq
– 1 çay qaşığı darçın
– 1 çay qaşığı qoz
– 1 çimdik hil
– 2 xiyar
– 2 pomidor
– 1 bibər
– lavaş
Sous üçün:
– 1 stəkan smetan
– bir-neçə göy soğan
– 1 diş sarımsaq
– pul bibər
– duza qoyulmuş xiyar
– duru yağ
1. Darçın, qoz, hil, uksus, sarımsaq qaışdırılıb bir qarışım hazırlanır.
2. Ət nazik doğranıb, qarışıma batırılır və 1 sutka saxlanılır.
3. Bir sutka sonra ət nazik doğranır, duru yağda yüngül qızardılır.
4. Sonra ətləri falqaya büküb, duxovkada 20 dəqiqə müddətində qızardılır.
5. Smetan sarımsaqla qarışdırılıb, soğan və duzlu xiyar əlavə edilir.
6. Pomidor, xiyar, istiot qarışdırılır.
7. Lavaş stolun üstünə sərilir və sous sürtülür, pomidor, xiyar, istiot, bol ət qoyulub bükülür.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Lavaşda ərəb şaurması" haqqında müzakirə