Ətli şaurma

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 3 318
  • 0 rəy

ƏTLİ ŞAURMA.
Şaurma ayaqüstü yeyilən yeməklərin ən ləzzətlilərindən biridir.
Şaurmanı ev şəraitində də hazırlamaq olur. Bunun üçün sizə aşağıdakılar lazımdır:
– 500 qram qoyun və ya toyuq əti
– 200 qram üyüdülmüş ət
– 2 xörək qaşığı yoqurt
– 1 xörək qaşığı zeytun yağı
– 1 xörək qaşığı tomat
– 1 baş ağ soğan
– 1 baş qırmızı soğan
– xiyar, pomidor
– duz, iatiot, zövqə görə ədviyyatlar.
1. Qoyun əti 0,7 mm qalınlığında doğranır.
2. Zeytun yağı, yoqurt, duz, istiot, pul bibər qarışdırılır, ətlər qarışımın içərisinə qoyulur, 2 saat orada saxlanılır.
3. Soğan üyüdülüb farşa qatılır, tomat əlavə edilir və duz, istiot, ədviyyatlar qatılıb qarışdırılır.
4. Qarışımı qida üçün zərərsiz plyonkanın içərisinə 1 qat farş, 1 qat yoqurtda saxlanılan ət qoyulub, soyuducunun dondurma bölməsində 1 sutka saxlanılır.
5. Qonaqlar gəlməmişdən əvvəl farş dondurucudan çıxarılır, nazik-nazik doğranıb
yüngül qızardılır, çörəyin arasına pomidor, xiyar, halqa doğranmış soğanla birlikdə qoyulur.
NUŞ OLSUN!
Online film
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Ətli şaurma" haqqında müzakirə