Qozlu peçenye
Lazım olanlar:
* 125 qram kərə yağı
* 1 armudu stəkan duru yağ
* 2 ədəd yumurta (birinin ağı üstünə sürtmək üçün saxlanılır)
* 1 stəkan şəkər tozu
* 1 stəkan buğda nişastası
* 1/2 paket qabartma tozu
* 1/2 paket vanil
* 3 stəkana yaxın un.
Üzəri üçün:
* 1 stəkan döyülmüş qoz.
Dərin bir qabın içərisinə 125 qram otaq temperaturunda olan kərə yağı qoyulur, üzərinə yumurtalar əlavə edilir. 1 stəkan duru yağ, şəkər pudrası, buğda nişastası, qabartma tozu və vanil əlavə edilib qaışdırılır. 3 stəkan un az-az qarışıma əlavə edilərək ələ yapışmayan, yumşaq xəmir yoğrulur.
Xəmirdən bir az götürülüb yuvarlaq şəkil verilir, üstünə yumurtanın ağı sürtülür və qoza batırılır.
Qozlu peçenyelər kağız sərilmiş və 170* qızdırlımış sobada 25 dəqiqə ərzində bişirilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
Almalı qurabiyə
15 yanvar 2017
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Qozlu keks
15 yanvar 2017
Limonlu keks
15 yanvar 2017
Əncirli-fındıqlı peçenye
15 yanvar 2017
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
Krem şantili keks
15 yanvar 2017
7 dəqiqəyə hazırlanan keks
14 yanvar 2017
"Qozlu peçenye" haqqında müzakirə