Qozlu kakaolu peçenye
Lazım olanlar
* 200 qram kərə yağı
* 1 armudu stəkan zeytun yağı
* 1 ədəd yumurta sarısı(ağı üstünə sürtmək üçün saxlanılır)
* 1,5 stəkan buğda nişastası
* 2 xörək qaşığı kakao
* 1 paket vanil
* 1 paket qabartma tozu
* 3 stkana yaxın un.
Üzəri üçün:
* üyüdülmüş qoz.
Dərin bir qaba otaq temperaturunda olan kərə yağı, yumurta sarısı, zeytun yağı, şəkər tozu, nişasta, qabartma tozu, vanil və kakao tozu əlaə edilib qarışdırılır. Qarışıma az-az un əlavə edilib ələ yapışmayan, yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmirdən xırda kündələr düzəldilir, peçenye şəkli verilir. Xəmirin bir üzünə yumurtanın ağı sürtülür və qoza batırılır.
Peçenyelər əvvəlcədən 170* isidilmiş sobada 25 dəqiqə ərzində bişirilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qozlu peçenye
14 yanvar 2017
Çörəkotlu peçenye
15 yanvar 2017
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
Kakaolu keks
15 yanvar 2017
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Qozlu keks
15 yanvar 2017
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
Əncirli-fındıqlı peçenye
15 yanvar 2017
Qozlu küncütlü çörək
15 yanvar 2017
"Qozlu kakaolu peçenye" haqqında müzakirə