Qozlu kakaolu peçenye

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 230
  • 0 rəy

Qozlu kakaolu peçenye
Lazım olanlar
* 200 qram kərə yağı
* 1 armudu stəkan zeytun yağı
* 1 ədəd yumurta sarısı(ağı üstünə sürtmək üçün saxlanılır)
* 1,5 stəkan buğda nişastası
* 2 xörək qaşığı kakao
* 1 paket vanil
* 1 paket qabartma tozu
* 3 stkana yaxın un.
Üzəri üçün:
* üyüdülmüş qoz.
Dərin bir qaba otaq temperaturunda olan kərə yağı, yumurta sarısı, zeytun yağı, şəkər tozu, nişasta, qabartma tozu, vanil və kakao tozu əlaə edilib qarışdırılır. Qarışıma az-az un əlavə edilib ələ yapışmayan, yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmirdən xırda kündələr düzəldilir, peçenye şəkli verilir. Xəmirin bir üzünə yumurtanın ağı sürtülür və qoza batırılır.
Peçenyelər əvvəlcədən 170* isidilmiş sobada 25 dəqiqə ərzində bişirilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Qozlu kakaolu peçenye" haqqında müzakirə