Almalı keks

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 718
  • 0 rəy

Almalı keks.
Lazım olanlar:
* 4 ədəd yumurta
* 200 qram şəkər tozu
* yarım paket qabartma tozu
* 200 qram un.
Üzəri üçün:
* 3 ədəd alma
* darçın
* şəkər pudrası.
Almalı keksin xəmirini hazırlamaq üçün şəkər tozu və yumurta dərin qabın içərisində mikserlə 5 dəqiqə qarışdırılır. Üzərinə 200 qram un və yarım paket qabartma tozu əlavə edilərək yaxşı qarışdırılır. 28 santimetrlik keks qabına yağlı kağız sərilir və qarışım kağızın üzərinə tökülür. 3 ədəd almanın qabığı soyulur və nazik dilimlənir. Dilimlər keks xəmirinin üzərinə sıx-sıx düzülür.S onra almaların üzərinə darçın səpilir. Keks əvvəlcədən 180* isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişirilir. Üzərinə soyuduqdan sonra  şəkər pudrası səpilir və soyuduqdan sonra doğranır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Almalı keks" haqqında müzakirə