Duzlu peçenye

  • Müəllif: redaktr
  • Tarix: 29 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 3 138
  • 0 rəy

Duzlu peçenye
Lazım olanlar
* 130 qram kərə yağı
* 1 armudu stəkan duru yağ
* 1 ədəd yumurtanın ağı
* 1 xörək qaşığı alma sirkəsi
* 2 xörək qaşığı çörək otu
* 1 xörək qaşığı susam
* 1 çay qaşığı qabartma tozu
* 1 çay qaşığı pul bibər
* 1 çay qaşığı narın duz
* 2-3 stəkan un
Üzərinə sürtmək üçün
* yumurtanın sarısı
Undan başqa digər lazım olanlar dərin qaba tökülür və qarışdırılır.Qarışımın üzərinə az-az un əlavə edilərək yumşaq xəmir yoğrulur.Xəmir 3 eyni hissəyə bölünür və hər biri ayrılıqda uzunsov rulet şəklinə salınır.Xəmir eyni ölçüdə doğranır və peçenye şəklinə salınaraq 170* sobada 25-30 dəqiqə ərzində bişirilir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Duzlu peçenye" haqqında müzakirə