Duzlu peçenye
Lazım olanlar
* 130 qram kərə yağı
* 1 armudu stəkan duru yağ
* 1 ədəd yumurtanın ağı
* 1 xörək qaşığı alma sirkəsi
* 2 xörək qaşığı çörək otu
* 1 xörək qaşığı susam
* 1 çay qaşığı qabartma tozu
* 1 çay qaşığı pul bibər
* 1 çay qaşığı narın duz
* 2-3 stəkan un
Üzərinə sürtmək üçün
* yumurtanın sarısı
Undan başqa digər lazım olanlar dərin qaba tökülür və qarışdırılır.Qarışımın üzərinə az-az un əlavə edilərək yumşaq xəmir yoğrulur.Xəmir 3 eyni hissəyə bölünür və hər biri ayrılıqda uzunsov rulet şəklinə salınır.Xəmir eyni ölçüdə doğranır və peçenye şəklinə salınaraq 170* sobada 25-30 dəqiqə ərzində bişirilir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Çörəkotlu peçenye
15 yanvar 2017
Qozlu kakaolu peçenye
15 yanvar 2017
Qarışıq pizza
15 yanvar 2017
Qadın kaprizi
15 yanvar 2017
GECƏ-GÜNDÜZ TORTU
15 yanvar 2017
Qozlu küncütlü çörək
15 yanvar 2017
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
Qozlu peçenye
14 yanvar 2017
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
"Duzlu peçenye" haqqında müzakirə