Püstə həmişəyaşıl püstə ağacının meyvəsidir. Bəzən onun ağacları yarpaqlarını dəyişə bilir. O sumaxkimilər fəsiləsinə aiddir. Püstə ağacları daha çox subtropik və tropik bölgələrdə yetişir. Püstə...
Mətbəxlərdə ən çox gənc maralın ətindən istifadə edilir. Maral əti Şimal ölkələrdə yaşayan əhalı tərəfindən daha çox istifadə olunur. Onun xüsusi dadı olur və müalicəvi, dietik ətlərdən hesab edilir....
Uzvar quru meyvə, giləmeyvə və baldan hazırlanan alkoholsuz içkidir. Uzvar Ukraynanın milli içkisi hesab olunur. İçkinin adı onun hazırlanma texnologiyasına uyğun olaraq adlandırılmışdır. Bunun...
Qaysı iri və ya orta ölçülü ərik meyvəsinin qurudulmuş formasıdır. Qaysı ən dadlı quru meyvələrdəndir. Əriyi təbii yolla, həftələrlə günəşin altında saxladıqda qaysıya dönür. Əriyin vətəni Orta Asiya...
Yer fındığı boyu çox da hündürə qalxmayan, birillik kol bitkisinin meyvəsidir. Yer fındığının vətəni Cənubi Amerika hesab edilir. Onun yetişdirilməsi ilə Afrika, Hindistan, Çin və Cənubi Amerika...
Dovşan demək olar ki, dünyanın bütün ölkələrində yaşaya bilən heyvanlardandır. Onların həyat tərzi çox sadədir. Dovşanlar səhər və axşam yeməyə çıxırlar və ölənə kimi doğulduqları yerdə yaşayırlar....
Kobler desert əvəzinə içilən kokteyl içkisidir. O müxtəlif cür meyvələrin, siropların, alkohol içkilərinin qarışımından hazırlanır. O soyuq halda və içərisində buzla içilir. Koblerin digər...
Bal işçi arıralırın çiçək nektarlarından topladığı məhsuldur. İşlək arılar çiçəklərdən topladıqları nektarı və ş. maddələri udlaq şirəsi ilə qarışdırıb üzüm şəkərinə çevirirlər ki, bu da balın əsas...
Qoyun ətindən istifadə etmək istədikdə əsasən onun 18 aya qədər yaşı olan heyvanın ətindən istifadə edilir. Bu yaşa qədər olan heyvanın əti daha dadlı olur və tez bişir. Yaxşı yemlənmiş, çəkisi...
Toyuq yumurtası quş yumurtaları arasında ən çox istifadə edilən yumurtadır. Müxtəlif növlərə mənsub olan toyuqların müxtəlif cür yumurtaları olur. Yumurtaların rəngi, ölçüsü və quruluşu onların...
Gülab gül ləçəklərindən və ya müxtəlif bitki yarpaqlarından əldə edilən içkidir. Gülabın hazırlanma tarixi qədimlərə qədər gedib çatır. Gülabdan alkohollu içkiləri, mineral suları, siropları,...
Xardaldan uzun əsrlərdir ki, istifadə edilir. Xardal bir çox ölkələrin ən çox istifadə edilən ədviyyatlarındandır. Onun çox gözəl dadı var və ondan bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilir....