Quymaq
Lazım olanlar:
– 300 qram un
– 300 qram ərinmiş yağ
– qaynar su
– 1 qram səfəran
– 1 çimdik duz
– üyüdylmüş zəncəfil, keşniş toxumu, hil.
Tavaya ərinmiş yağ tökülüb qızdırılır. Un az-az qaynar yağa əlavə olunaraq qaşıqla qarışdırılır. Qarışdırdıqca un qovrulur, rəngi tündləşir. Qovrulmuş unun rəngi tünd sarı olduqda duz və ədviyyatlar əlavə edilib, qaynar su tökülür, dayanmadan qarışdırılır.
Eyni tərkibli kütlə alındıqda, tavanın qapağı örtülüb tam zəif xodda qazın üsünə qoyulur. 10-15 dəqiqə sonra quymaq hazır olur.
Quymağın üstünə səkər tozu və darçın səpilib yeyilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Ilahi keks
15 yanvar 2017
Toyuqlu saray plovu
14 yanvar 2017
Göbələkli plov
29 yanvar 2017
Zəncəfilli şərbət.
28 yanvar 2017
Kələm kotleti
15 yanvar 2017
Dondurmalı krep
15 yanvar 2017
QOZLU KARAMELLİ TORT
15 yanvar 2017
"Quymaq" haqqında müzakirə