Zəncəfilli şərbət.
* nazik dilimlənmiş zəncəfil - 2 xörək qaşığı
* şəkər tozu - 1 stəkan
* quru maya - 1/4 çay qaşığı
* limon şirəsi - sıxılmaq üçün 1 limon
* qaynar su 2 litr.
Hazırlanma qaydası:
3 litrlik balona qaynar su tökülür. Xırda doğranmış zəncəfil qaynar suya tökülür və limon sıxılır. Sonra balona 1 stəkan şəkər tozu və maya əlavə edilir. Sonra balonun qapağı örtülüb yaxşı qarışdırılır. Balon 2 gün müddətində qaranlıq yerdə saxlanılır. İçki hazır olduqda süzülür və soyuducuya qoyulur.
Zəncəfil içkisi süfrələrə qədəhlərdə təqdim edilir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Zəncəfilli almalı kompot
15 yanvar 2017
Yay şərbətləri
15 yanvar 2017
Sitruslu yeni il içkisi
22 yanvar 2017
Şərbətlərin faydaları
28 dekabr 2016
Göbələkli plov
29 yanvar 2017
Limonlu keks
15 yanvar 2017
Ədviyyatlı balıq bozartması
15 yanvar 2017
"Zəncəfilli şərbət." haqqında müzakirə