İTALİYAN PIZZASI
4 nəfərlik pizza üçün lazım olanlar:
Xəmir üçün
– 0,5 kq un
– 300 ml ilıq su
– 1 paket quru maya
– bir çimdik duz
– xörək qaşığı zeytun yağı
Üstünə vurmaq üçün
– pomidor
-pizza pendiri
Quru mayanı 1 xörək qaşığı ilıq suda yumşaldıb zeytun yağı, duz əlavə edilmiş unun üstünə tökərək xəmir yoğrulur. Sonra xəmir 5 hissəyə bölünüb, kundə halına gətirilir və üstü örtülüb, mayalanmağa qoyulur. Xəmir mayalandıqdan sonra kündələrdən biri götürülüb dairəvi şəkildə yayılır. Xəmir nazik olacaq deyə onunla ehtiyatla davranmaq lazımdır. 1 sm qalınlığında yaydıqdan sonra xəmirin üstünə dilimlənmiş pomidor düzülür və mazarella pendiri sürkəcdən keçirilib əlavə deilir. Pizza bişmək üçün əvvəlcədən qızdırılmış sobaya qoyulur.
Zövqə görə pizzanı sosika, kolbasa, toyuq əti və başqa ət məhsulları ilə də bişirmək olur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Doyduran pizza
29 yanvar 2017
Qarışıq pizza
15 yanvar 2017
Qovurmalı pizza
15 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Şokoladlı çorək
15 yanvar 2017
Milfoy (qat-qat) xəmirin hazırlanması.
15 yanvar 2017
Günəş çörək
15 yanvar 2017
"İTALİYAN PIZZASI" haqqında müzakirə