Daşamaplov

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 436
  • 0 rəy

Daşamaplov
Lazım olan ərzaqlar:
Düyü – 4 stəkan
Kərə yağı – 5 xörək qaşığı
Kartof – 3 ədəd
Razyana – 1 çay qaşığı
Cirə – 1çay qaşığı
Sarıkök – 1çay qaşığı
Zəfəran – 1 qr
Zirinc – 30 qr
Duz.
Aş – qara üçün:
Quzu antrikotu – 1kq
Duz, istiot.
Düyü yuyulub 3 saat duzlu suda saxlanır. Zəfəranının üzərinə qaynar su əlavə edilib dəmə qoyulur. Kartof xırda-xırda doğranır. Ət yuyulur, pörtlədilir, suyu süzülərək duz və istiot qatılır. Əvvəlcədən isladılmış düyünün suyu süzülür, yuyulur və duzlu suda 3 dəqiqə qaynadılır. Qaynayan düyünün üzərinə kartof əlavə edilib birlikdə 3 dəqiqə yenidən qaynadılıb suyu süzülür, cirə, sarıkök, razyana, zirinc əlavə edilib astaca qarışdırılır. Ət kənarda əridilmiş kərə yağında bir az qızardılır. Düyünün üzərinə zəfəran dəmləməsi gəzdirib ətin üzərinə yığılır və dəmə qoyulur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Daşamaplov" haqqında müzakirə