Daşamaplov
Lazım olan ərzaqlar:
Düyü – 4 stəkan
Kərə yağı – 5 xörək qaşığı
Kartof – 3 ədəd
Razyana – 1 çay qaşığı
Cirə – 1çay qaşığı
Sarıkök – 1çay qaşığı
Zəfəran – 1 qr
Zirinc – 30 qr
Duz.
Aş – qara üçün:
Quzu antrikotu – 1kq
Duz, istiot.
Düyü yuyulub 3 saat duzlu suda saxlanır. Zəfəranının üzərinə qaynar su əlavə edilib dəmə qoyulur. Kartof xırda-xırda doğranır. Ət yuyulur, pörtlədilir, suyu süzülərək duz və istiot qatılır. Əvvəlcədən isladılmış düyünün suyu süzülür, yuyulur və duzlu suda 3 dəqiqə qaynadılır. Qaynayan düyünün üzərinə kartof əlavə edilib birlikdə 3 dəqiqə yenidən qaynadılıb suyu süzülür, cirə, sarıkök, razyana, zirinc əlavə edilib astaca qarışdırılır. Ət kənarda əridilmiş kərə yağında bir az qızardılır. Düyünün üzərinə zəfəran dəmləməsi gəzdirib ətin üzərinə yığılır və dəmə qoyulur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Göbələkli plov
29 yanvar 2017
Toyuqlu saray plovu
14 yanvar 2017
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza
16 yanvar 2017
Duzlu xiyarla perlova şorbası
15 yanvar 2017
Təzə soğanlı toyuq sote
15 yanvar 2017
İspanaqlı toyuq salatı
15 yanvar 2017
Yay aylarında hansı salatları yeməli?
29 yanvar 2017
Ətli salat
15 yanvar 2017
Lobyalı toyuq ruleti
15 yanvar 2017
"Daşamaplov" haqqında müzakirə