Duzlu xiyarla perlova şorbası
Bu şorbanın dadı çox gözəl olduğuna görə bir çox ölkələrin restoranlarında duru yeməklərin siyahısında, adı ön sıralardan birində durur. Şorbanın hazırlanması və hazırlanmasında istifadə edilənlər çox sadə və əl altında olan məhsullardır.
Şorbanın hazırlanması üçün lazım olanlar:
* 500 qram mal əti
* 100 qram perlova
* 500 qram kartof
* 1 iri yerkökü
* 30 qram cəfəri
* 200 qram duza qoyulmuş xiyar
* duz, istiot.
Hazılanması:
Əvvəlcə perlova yuyulur suya qoyulur, sonra bişirilir. Ət yuyulur, tikələrə bölünür, bişirilir. Ətin kəfi yığıldıqdan sonra vam odda həl bişirilir. Sonra perlova, kartof bulyona əlavə edilir. Kartof kubik şəklində doğranır, bulyona qatılır. Sonra turşu xiyar yağda azacıq qızardılır, daha sonra yerkökü kərə yağında yüngül qızardılır, üzərinə tomat, xırda doğranmış soğan, duz və istiot əlavə edilir.
Bir neçə dəqiqə sonra qarışım bulyona qatılır və bir müddət qaynadıqdan sonra yeməyə hazırdır.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
“Krupenka” şorbası
16 yanvar 2017
Xırçıldayan "Yeni il salatı"
22 yanvar 2017
Yay aylarında hansı salatları yeməli?
29 yanvar 2017
Ağ balıq buğlaması
29 yanvar 2017
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza
16 yanvar 2017
Toyuq və pendirli yaşıl salat
15 yanvar 2017
Yeni il salatları - Dil və göbələk salatı
29 yanvar 2017
Toyuqlu qarğıdalı qarışımlı çin şorbası
15 yanvar 2017
Toyuq ətindən şaurma
15 yanvar 2017
"Duzlu xiyarla perlova şorbası" haqqında müzakirə