Ətli salat
* 1 zoğ kahı
* 1 ədəd qırmızı bibər
* 1 ədəd yerkökü
* 3 xörək qaşığı yaşıl noxud
* yağsız mal əti
* 2 xörək qaşığı zeytun yağı
* 1 ədəd soyutma yumurta
* 5 yarpaq cəfəri
* kəkotu
* duz, istiot.
Sous üçün:
* 3 xörək qaşığı zeytun yağı
* 2 yemək qaşığı limon suyu.
Hazırlanması:
Mal əti xirda-xırda eyni boyda doğranır və zeytunyağı əlavə edilərək zəif odda yumuşalana qədər bişirilir. Ətin üstünə duz, istiot və kəkotu səpilib odun üstündən götürülür.
Kahının yarpaqları yuyulur, suyu süzülür, parça-parça doğranır. Azca bişirilmiş yerkökünün qabığı soyulur, nazik və uzun şəkildə doğranır və kahı ilə qarışdırılır. Qırmızı bibər təmizlənir və dördbucaq şəkildə doğranır, üzərinə yaşıl noxud əlavə edilir. Qarışıma zeytun yağı, limon suyu və duz qarışdırılıb salatın üzərinə əlavə edilir. Ət dilimləri, doğranmış yumurta əlavə edilir. Xırda doğranmış cəfəri salata əlavə olunur və süfrəyə verilir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Rəngli bibər salatı
15 yanvar 2017
Bifişteks salatı
15 yanvar 2017
Qvatemala salatı
15 yanvar 2017
Bol vitaminli və doydurucu yay salatı
15 yanvar 2017
Toyuqlu tərəvəz salatı
15 yanvar 2017
Yay aylarında hansı salatları yeməli?
29 yanvar 2017
“Yeni il”salatı
14 yanvar 2017
Yaşıl mərci salatı
16 yanvar 2017
Boxça kababı
29 yanvar 2017
"Ətli salat" haqqında müzakirə