Portağal sukatının hazırlanması
Sukat bəzi meyvələrdən hazırlanan, marmalada oxşar şirniyyat növüdür. Sukatdan çay içmək üçün və ya tortların bəzənilməsi zamanı istifadə edilir.
Portağal sukatı hazırlamaq üçün əvvəlcə portağalın qabıqlarını 5-8 dəqiqə qaynatmaq lazımdır. Sonra bişmiş qabıqlar soyuq suda 3 gün saxlanılır. Suyu 6 saatdan bir dəyişdirmək lazımdır. Dördüncü gün qabıqlar istənilən formada kəsilir və qaba tökülür və üzərinə şərbət əlavə edilir. Qabıqlar şərbətin içərisində 5-6 saat saxlanılır, sonra bişirilir. Soyuduqdan sonra 3-4 dəfə yenidən qaynamağa qoyulur və 10 dəqiqə bişirilir. Axırıncı dəfə bişirildikdən sonra qabıqlar, kəfkirlə şirənin içərisindən çıxarılıb süzkəcə sərilib qurudulur.
Bu üsulla bişirilmiş sukatı uzun müddət saxlamaq olur.
500-600 qram portağal qabığından sukat hazırlamaq üçün 500 qram şəkər tozu lazım gəlir və 250 qram məhsul əldə edilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Ballı portağal dondurması
29 yanvar 2017
Portağal tortu
15 yanvar 2017
Portağallı kişmişli keks
15 yanvar 2017
Yağın tortasından peçenye
15 yanvar 2017
Vişnəli keks
15 yanvar 2017
"Yeni il" peçenyesi
22 yanvar 2017
Qoz mürəbbəsinin hazırlanması
15 yanvar 2017
Praqa tortu
15 yanvar 2017
Sitruslu yeni il içkisi
22 yanvar 2017
"Portağal sukatının hazırlanması" haqqında müzakirə