Pomidorlu badımcan kürüsü
Lazım olanlar:
– 5 kq badımcan
– 2 kq soğan
– 2 kq pomidor
– 1 ədəd acı bibər
– bitki yağı
– duz.
Badımcanların baş hissəsi kəsilib duxovkada pörtlədilir. Soyuduqdan sonra qabıqları təmizlənir. Tən orta hissədən uzununa kəsilib, duru yağda qızardılır və soyuduqdan sonra ət maşınından keçirilir.
Soğanların qabığı soyulub təmizləndikdən sonra ət maşınından keçirilib duru yağda qovrulur, ancaq qızarmağa qoymaq olmaz.
Ət maşınından keçirilmiş pomidorlar qovrulan soğana əlavə edilib bişirilir. Sonda badımcanlar da qazana əlavə edilir və ət maşınından keçirilmiş acı bibər və duz qatılır. Qarışım bir müddət zəif xodda qazın üstündə bişirilir.
Badımcan kürüsü tunc qazanda bişirilərkən daha dadlı olur. Bişərkən qazanı tez-tez qarışdırmaq lazımdır ki, dibi yapışmasın.
Qarışım qazanda yağ qoyduqda əvvəlcədən sterlizasiya olunmuş bankalara yığılır, 10 dəqidə sterlizasiya edilir və üstü yun adyalla örtülür.
Nəzərinizə çatdirmaq istəyirəm ki, damaq dadınıza uyğun olaraq tərəvəzlərin miqdarını artırıb-azalda bilərsiniz.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qışa tədarük-Pomidor sousunda badımcan
5 yanvar 2017
Tərəvəzli badımcan kürüsü
15 yanvar 2017
Dadlı, yüngül, tərəvəzli salat
15 yanvar 2017
Tavada tərəvəzli ət qovurması
15 yanvar 2017
Közdə badımcan salatı
15 yanvar 2017
Yeni il salatları - Dil və göbələk salatı
29 yanvar 2017
Ətli badımcan qızartması
29 yanvar 2017
Qışa tədarük – Dadlı pomidor salatı
15 yanvar 2017
"Pomidorlu badımcan kürüsü" haqqında müzakirə