Tərəvəzli badımcan kürüsü
Lazım olanlar:
– 7 ədəd badımcan
– 7 ədəd pomidor
– 2 baş soğan
– 2 ədəd yer kökü
– 1 diş sarımsaq
– bir az xırda doğranmış cəfəri
– zövqə görə acı bibər
– zövqə görə duz
– duru yağ.
Badımcanın baş hissəsi təmizlənir və bir-neçə hissəyə bölünüb, qazana yığılır.Üstünü ötrəcək qədər qaynar su əlavə edilib, 15 dəqiqə gözlənilir. Sonra badımcanlar sudan çıxarılır, xırda kubik şəklində doğranır.
Tavaya yağ tökülüb qızdırılır və badımcanlar kartof kimi qızardılır (çox da qurumalı deyil). Sonra tavaya nazik halqa şəklində doğranmış soğan əlavə edilir. Soğan qızılı rəng alanda xırda doğranmış pomidorlar və halqa şəklində doğranmış yer kökü əlavə edilib qarışdırılır. Qarışım bişib yağ qoydyğu zaman duz, sarımsaq, acı bibər və cəfəri əlavə edilir.
Bu resepti hazırlayıb steril bankalarda sterlizasiya edib qışa da saxlamaq mümkündür.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Qışa tədarük-Pomidor sousunda badımcan
5 yanvar 2017
Tavada tərəvəzli ət qovurması
15 yanvar 2017
Dadlı, yüngül, tərəvəzli salat
15 yanvar 2017
Ətli badımcan qızartması
29 yanvar 2017
Pomidorlu badımcan kürüsü
15 yanvar 2017
Qışa tədarük – Dadlı pomidor salatı
15 yanvar 2017
Göbələkli küftə
15 yanvar 2017
Badımcanlı göbələkli yay yeməyi
15 yanvar 2017
"Tərəvəzli badımcan kürüsü" haqqında müzakirə