Fəsiləsi tut hündürlüyü 15 metrə çatan qolbudaqlı və ya ağac bitkisidir. Bütün hissələrində ağ rəngli südə bənzər şirə toplanır. Növbəli düzülmüş, iri, 3-5-7 dilimli tünd-yaşıl rəngli sərt, alt səthi...
Yerkökü müxtəlif xəstəliklər zamanı çox faydalıdır. Bunlara misal: qanazlığını, bronxiti, bir sıra dəri problemlərini, ürək-damar xəstəliklərini, yara sağalmasını göstərmək olar. Ən çox da gözlər...
Kartof qida əhəmiyyətli, dərman xüsusiyyətli, texniki və nektar təbiətli bitki sayılır. Onun tərkibində demək olar ki, bütün amin turşuları və vitamin C yer alıb. Lakin kartofu çox saxladıqda...
Keşniş Aralıq dənizi mənşəli qədim bitki hesab olunur. Keşnişin meyvələrində 1 %-ə qədər efir yağı, 10 %-ə qədər piyli yağ və 10 – 16 % zülal maddələri vardır. Keşnişin meyvələrindən alınan efir yağı...
Çox faydalı və qiymətli bitkidir. Ona görə də o, dünyanın bir sıra ölkələrində çox qədimdən becərilir. Üzümdən hazırlanan kişmiş, şərbət, xoş ətirli doşab çox faydalıdır. Müəyyən edilmişdir ki,...
Qarpız qalınqabıqlı (0,5-3 sm), daxilində çoxlu toxumu olan yumşaq ətlikli meyvəli tərəvəzdir. Qarpızın ilk vətəni Afrikadır.Tərkibi A, E, C, B1, B2, B6, B9 kimi vitaminlər, eləcə də, maqnium,...
Bamiyə (lat. Abelmoschus esculentus, əvvəlki adı lat. Hibiscus esculentus) — əməköməcikimilər fəsiləsinə aid ekzotik və birillik bitki növüdür. Bu bitkinin kimyəvi tırkibinə görə bir çox faydalı...
Son günlərdə qozun sağlıq üçün xüsusilə önəmi olduğu vurğulanmağa başlandı. “Qozun faydaları nələrdir görəsən?” -deyə düşündünüzmü heç? Qoz həqiqətən insan sağlamlığı baxımından son dərəcə...
Yumurta ana südündən sonra insanın ehtiyacı olan bütün qida elementlərini saxlayan tək qida qaynağıdır. Son dərəcə bəsləyici və sağlam bir qidadır. Yumurtanın zülal dəyəri Digər qidalarla müqayisədə...
Quru paxla, hər şeydən əvvəl Türk mətbəxinin “olmazsa olmaz” yeməklərindən biridir. Xüsusilə də sağlıq və gümrah bir həyat üçün lifli qidaların faydalı olduğunu iddia edən mütəxəssislər, illərdir...
Kəsmik – insan orqanizmi üçün faydalı qidalardan biri olan, qatılaşmış süd məhsuludur. Kəsmiyin tərkibində zülal, yağ və süd şəkəri ilə yanaşı əvəz olunmayan çoxlu metionin və amin turşuları,...
Təbii meyvələrdən çəkilmiş şirələr hədsiz faydalıdır-bu mübahisəsiz faktdır. Onların tərkibi vitamin və minerallarla çox zəngindir, orqanizm tərəfindən çox asanlıqla sovrula bilir. Eləcə də, təzə...