Siyənək balığına ən çox Atlantik, Sakit və Şimal Buzlu okeanların sularında rast gəlinir. Onun ölçüləri dəyişkən olur. Siyənək balığının zəif inkişaf etmiş ağzı, rudiment və tökülə bilən dişləri...
Ən dadlı dana əti bir yaşına çatmamış və yaxşı bəslənmiş dananın əti hesab olunur. Dana əti çox dadlı və zərif olur. Süd, ot və samanla bəslənmiş körpə dananı ətinin dadından doymaq mümkün deyil....
Forel balığı qızılbalıqkimilər sinfinə aiddir. Onun bədəni uzun, yanlardan yastı və dərisi isə az miqdarda pulcuqlarla örtülmüş olur. Forel balığını digər balıqlardan fərqləndirən onun gözəl xarici...
Balzam(yunan. Balsamon – “müalicə vasitəsi”) 40-45 dərəcə sərtlikdə olan spirtli içkidir. Balzam təbii bitkilərdən, onların meyvə və köklərindən müalicə məqsədilə hazırlanan spirtli içkidir. Müalicə...
Brınza pendiri duzlu pendirlərdəndir Onu inək, keçi, qoyun və s. südündən hazırlayırlar. Bəzi hallarda isə brınza pendiri bu südlərin qarışımından hazırlanır. Brınza pendirinin duz tutaraq dadlanması...
Göyərçin ətindən istifadə etmək Avropa, Cənub-Qərbi Asiya və Şimali Afrika ölkələrində daha çox yayılmışdır. Qədim zamanlanarda isə ev şəraitində göyərçinlərin böyüdülməsi ilə məşğul olanlar olub....
Qızıl balıq qızıl balıqkimilər fəsiləsinə aiddir. Qızıl balıq soyuq suları sevən balıqdır. Buna görə də ona əsasən soyuq bölgələrdə daha çox rast gəlinir. Qızıl balığın dərisi çox gözəl olur. Ən çox...
Qoz qədim zamanlardan intellektin və müdrikliyin meyvəsi hesab edilib. Qədim zamanlarda İran alimləri qozu insan beyninə bənzətmiş və ondan alınan yağın insan zəkasına və ağlına təsir etdiyini...
Soya yağı tərkibində bioloji aktiv maddələrin miqdarının çox olmasına görə bitki yağları içərisində birinci yerdə durur. O orqanizm tərəfindən tez sorulan yağlardan deyil. İlk dəfə soya toxumlarından...
Xanı balığı xanıkimilər fəsiləsinə daxildir. Xanı balığının bədəni hər iki yandan sıxılmış, yastı şəkildədir. Onun bel hissəsində tikanları xatırladan üzgəcləri və kiçik quyruğu var. Xanı balığının...
Konyak(fr.cognac)Fransanın Konyak şəhərində istehsal olunan spirtli ikçidir. Konyak üzümdən xüsusi texnologiya yolu ilə əldə edilir. Konyak ağ üzüm növündən hazırlanır. Onun hazırlanması zamanı isə...
Sudak balığının ətindən çox istifadə olunur. Sudak balığının dərisi uzun və zərif pulcuqlarla örtülmüş olur. Onun pulcuqları başından quyruğuna qədər olan bütün hissəni örtür. Sudak balığının uzun və...