Adların mənaları A Abal – Yabanı (vəhşi) qızıl gül. Abbas – Tutqun, qaşqabaqlı? Ciddi. Abcənnət – Cənnət suyu. Abdul – Qul. Abdulla – Allahın qulu. Abhəyat – Yəyat suyu. Abid – Ibadətlə məşğul olan...
Bu da söz verdiyimiz kimi boy uzatma hərəkətləri. Oxucularımızı nəzərə alaraq hərəkətləri şəkil versiyasında təqdim edirik, çünki həmişə hərəkətləri yazı ilə düzgün anlamaq və yerinə yetirmək olmur....
Kanarsayağı toyuq Kanar adalarında toyuğu belə hazırlayırlar. 4 nəfərlik xörək üçün lazım olan ərzaqlar: Toyuq – 1 ədəd( 1,5 kq-lıq) Pomidor – 500 qr Yaşıl və qırmızı şirin bibər – 2 ədəd Təzə ağ...
Tərəvəzlərin içində bişən mantı Xəmir üçün: – 3 yumurta – 0,5 çay qaşığı duz – 300 qram un İçlik üçün: – döyülmüş ət – azca döyülmüş soğan – duz, istiot Hazırlanma qaydası: 1. Xəmiri yayılıb 10-12 sm...
Manqo salatı. Lazım olan ətzaqlar: 250 qr toyuq əti 400 qr yaşıl manqo 100 qr yerkökü 100 qr nanə 150 qr qurudulmuş krevet 100 qr qovrulub doğranmış fıstıq 2 xörək qaşığı palma şəkəri 2 xörək qaşığı...
Fransiz noxud şorbası. Tərkibi: 500 qr təzə yaşıl noxud 12 ədəd xırda baş soğan 2-3 xörək qaşığı kərə yağı zövqə uyğun şəkər Doğranmış cəfəri Duz Hazırlanma qaydası: Təmizlənmiş soğan ədviyyatla...
“Qarışqa yuvası” tortu. Lazım olan ərzaqlar: 300 qr kərə yağı ½ stəkan şəkər tozu 4 stəkan un 100 qram xama 1 paket qabartma tozu 1 banka qatılaşdırılmış süd Hazırlanma qaydası: 150 qr kərə yağı və...
“Lirə” salatı Lazım olan ərzaqlar: 0,5 kq baş kələm 2 ədəd kartof 1 ədəd konservləşdirilmiş noxud 20-25 qr xama, mayonez, şəkər, duz, qara istiot. Hazırlanma qaydası: Kələm nazik şəkildə doğranır,...
Kivi və bananla kəsmikli piroq. Kanar adalarında ən sevilən piroqdur. 4 nəfərlik porsiya hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar: Kəsmik – 500 qr Kivi – 2 ədəd Banan – 2 ədəd Şəkər tozu – 250 qr...
“Krupenka” şorbası. Lazım olan ərzaqlar: 3 litr su 0,5 – 1 kq buğda və ya arpa yarması 300 – 400 qram toyuq 1 ədəd yerkökü 1 ədəd baş soğan Dəfnə yarpağı Qırmızı bibər Bitki yağı və duz. Hazırlanma...