Tərəvəzlərin içində bişən mantı

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 16 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 682
  • 0 rəy

Tərəvəzlərin içində bişən mantı
Xəmir üçün:
– 3 yumurta
– 0,5 çay qaşığı duz
– 300 qram un
İçlik üçün:
– döyülmüş ət
– azca döyülmüş soğan
– duz, istiot
Hazırlanma qaydası:
1. Xəmiri yayılıb 10-12 sm enində kəsilir, kəsilmiş lentşəkilli xəmirin yarısına ət qoyulur.
2. Xəmir yarısına kimi qatlanır.
3. Xəmir rulet şəklində burulur.
4. Əldə edilən qizilgülə oxşayan xəmiri bişirmək üçün “yastıq”-ın hazırlanması.
5. Soğan yarımhalqa şəklində doğranır, yer kökü sürtkəcdən keçirilir. Bolqar bibəri dördbucaqlı şəkildə doğranır, üzərinə badımcan, pomidor halqa şəklində düzülür, duz-istiot səpilir. Bunların üzərinə duru yağ əlavə olunub biz az bişirilir, sonra “qızılgüllər” həmin tavaya düzülür, yarısına qədər su tökülür, qapağı örtülüb bişirilir. Nuş olsun!!!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Tərəvəzlərin içində bişən mantı" haqqında müzakirə