İSPANAQLI BÖRƏK

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 16 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 488
  • 0 rəy

İSPANAQLI BÖRƏK
Xəmir üçün lazım olanlar:
– 2 kq un
– duz
– su
Xəmir yoğrulur, dincəlmək üçün 1 saat kənarada saxlanılır. İspanaqlar yuylub təmizlənir, doğranılır, duz, istiot, pul bibər qatılıb dadlandırılır.
Kənarda sous hazırlanır. Sous üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan qatıq
– 1 stəkan duru yağ
– 3 xörək qaşığı su
Xəmir yumurta boyda kündələrə ayrılır və bir-bir yayılır. Birinci yuxa listə sərilir, üzərinə sous sürtülüb ikinci yuxa qoyulur. Üçüncü yuxaya sous sürtdükdən sonra ispanaqlar yuxanın üstünə səpilir və bu proses 3 dəfə təkrarlanır. Sonuncu yuxanın üzərinə yumurta sarısı sürtülüb səliqə ilə doğranır və sobada 20 dəqiqə ərzində bişirilir.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"İSPANAQLI BÖRƏK" haqqında müzakirə