İSPANAQLI BÖRƏK
Xəmir üçün lazım olanlar:
– 2 kq un
– duz
– su
Xəmir yoğrulur, dincəlmək üçün 1 saat kənarada saxlanılır. İspanaqlar yuylub təmizlənir, doğranılır, duz, istiot, pul bibər qatılıb dadlandırılır.
Kənarda sous hazırlanır. Sous üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan qatıq
– 1 stəkan duru yağ
– 3 xörək qaşığı su
Xəmir yumurta boyda kündələrə ayrılır və bir-bir yayılır. Birinci yuxa listə sərilir, üzərinə sous sürtülüb ikinci yuxa qoyulur. Üçüncü yuxaya sous sürtdükdən sonra ispanaqlar yuxanın üstünə səpilir və bu proses 3 dəfə təkrarlanır. Sonuncu yuxanın üzərinə yumurta sarısı sürtülüb səliqə ilə doğranır və sobada 20 dəqiqə ərzində bişirilir.
NUŞ OLSUN!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Lavaş böyrəyi
15 yanvar 2017
ƏTLİ BÖRƏK
15 yanvar 2017
Doyduran pizza
29 yanvar 2017
Sobada çıtır börək
15 yanvar 2017
Kakaolu keks
15 yanvar 2017
Qarışıq pizza
15 yanvar 2017
Sobada ətli böyrək
14 yanvar 2017
Boxça kababı
29 yanvar 2017
Sobada xırt-xırt börək
28 yanvar 2017
"İSPANAQLI BÖRƏK" haqqında müzakirə