Lavaş böyrəyi

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 15 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 245
  • 0 rəy

Lavaş böyrəyi üçün lazım olanlar aşağıdakılardır:
Xəmir üçün:
– un
– duz
– su
– maya
Xəmir yoğrulub acımağa qoyulur. Bu müddətdə böyrəyin içliyi hazırlanır. İçlik üçün lazım olanlar:
– 500 qram üyüdülmüş ət
– 1 baş soğan
Ətin üzərinə xırda doğranmış soğan əlavə edilib yüngül qızardılır, duz və istiot əlavə edilir. Acımış xəmirdən kündələr hazırlanıb, yuxa açılır. 2 yuxanın arasına sous sürtülüb, ət səpılir.
Sous üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan duru yağ
– 1 stəkan smetan
– 2 xorək qaşığı su.
Sonra yenidən yuxa açılıb, ətin üstünə qoyulur, sous sürtülüb, yenidən yuxa qoyulur. Bu üsulla 2 qat yuxa sousla, 1 qat yuxa ətlə olur. Üçüncü dəfə ətin üstü 2 yuxa ilə örtülür və yumurta sarısı çəkilib, qara çörək toxumu səpilib sobada bişirilir.
Nuş olsun!
Online film
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Lavaş böyrəyi" haqqında müzakirə