Lavaş böyrəyi
Xəmir üçün:
– un
– duz
– su
– maya
Xəmir yoğrulub acımağa qoyulur. Bu müddətdə böyrəyin içliyi hazırlanır. İçlik üçün lazım olanlar:
– 500 qram üyüdülmüş ət
– 1 baş soğan
Ətin üzərinə xırda doğranmış soğan əlavə edilib yüngül qızardılır, duz və istiot əlavə edilir. Acımış xəmirdən kündələr hazırlanıb, yuxa açılır. 2 yuxanın arasına sous sürtülüb, ət səpılir.
Sous üçün lazım olanlar:
– 1 stəkan duru yağ
– 1 stəkan smetan
– 2 xorək qaşığı su.
Sonra yenidən yuxa açılıb, ətin üstünə qoyulur, sous sürtülüb, yenidən yuxa qoyulur. Bu üsulla 2 qat yuxa sousla, 1 qat yuxa ətlə olur. Üçüncü dəfə ətin üstü 2 yuxa ilə örtülür və yumurta sarısı çəkilib, qara çörək toxumu səpilib sobada bişirilir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
İSPANAQLI BÖRƏK
16 yanvar 2017
Sobada ətli böyrək
14 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Sobada xırt-xırt börək
28 yanvar 2017
Sobada çıtır börək
15 yanvar 2017
Toyuq ətindən şaurma
15 yanvar 2017
Doyduran pizza
29 yanvar 2017
Qozlu kişmişli rulet
15 yanvar 2017
"Lavaş böyrəyi" haqqında müzakirə