Ətli peraşki
Xəmir üçün:
– 1,5 kq un
– 1 ədəd yumuta
– 1 xörək qaşığı duru yağ
– 1 xörək qaşığı kərə yağı
– 1 xörək qaşığı mayonez
– 1 xörək qaşığı smetan
– 1 çay qaşığı quru maya
– duz
İçlik üçün:
– 300 qram mal əti
– 1 ədəd soğan
– 1 ədəd yumurta
– duz, istiot
– əti qızartmaq üçün bitki yağı
Quru maya suda həll edilir, yumurta, mayonez, smetan, duru yağ, kərə yağı, kənarda qarışdırılıb unun uzərinə əlavə edilir. Mayada una əlavə olunub xəmir yoğrulur. Lazım gələrsə, əlavə undan istifadə etmək olar. Xəmir 2 saat müddətində acımağa qoyulur.
Ət suda qaynadılır, kəfi yığılır, üzərinə bütöv soğan əlavə edilir. Bişdikdən sonra ətkçəkən maşından keçirilib, duz və istiot əlavə edilir. Xəmirdən xırda kündələr düzəldilir və yayılıb içərisinə ət qoyulub ,bükülür. Peraşkilər bol yağda qızardılır.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Pendirli şüyüdlü peraşki
15 yanvar 2017
Hörüklü peraşkilər
15 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Lavaş böyrəyi
15 yanvar 2017
Taco pizza ruleti
15 yanvar 2017
Şokoladlı çorək
15 yanvar 2017
ƏTLİ BÖRƏK
15 yanvar 2017
Qadın kaprizi
15 yanvar 2017
"Ətli peraşki" haqqında müzakirə