Balyax işam pirojnası (ərəb mətbəxi)
Su – 2 stəkan
Bitki yağı – 1/2 stəkan
Duz – ½ çay qaşığı
Un – 2 stəkan
Yumurta – 5 ədəd
Yumurta sarısı – 5 ədəd.
Su və bitki yağı alüminium qazanda orta odda qaynadılır. Ələnmiş və duz əlavə edilmiş un da buraya qatılır, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırılır. Oddan götürulür və qarışdıra-qarışdıra 1 yumurta əlavə edilir. Yumurta tamamilə kütləyə qarışandan sonra digərləri də bir-bir əlavə edilir. Həmin kütlə qənnadı kisəyə tökülür və qaynayan yağa lazım olan ölçüdə sıxılır. Qızaran kimi salfetin və ya dəmir süzgəcin üzərinə çıxarılır ki, yağı süzülsün. Sonra şərbətə salınır. Soyuduqdan sonra krem və ya əridilmiş şokoladla bəzədilir, üzərinə qoz səpilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
İtigo to kivi (yapon mətbəxi)
15 yanvar 2017
Praqa tortu
15 yanvar 2017
Vanilli dondurma resepti
15 yanvar 2017
Armudlu desert
15 yanvar 2017
Qazanda toyuq kababı
15 yanvar 2017
GECƏ-GÜNDÜZ TORTU
15 yanvar 2017
Ilahi keks
15 yanvar 2017
"Balyax işam pirojnası (ərəb mətbəxi)" haqqında müzakirə