Qazanda toyuq kababı
Lazım olan ərzaqlar:
1 ədəd toyuq
100 qr qoz ləpəsi
150 qr baş soğan
50 qr kərə yağı
35 qr lavaşana
Duz və istiot zövqə görə.
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə toyuğun içi təmizlənir, yuyulur, kərə yağı qənnadı şprisinə doldurulub toyuğun döş ətinə kiçik file ilə arasına yeridilir. Lavaşana (sıyıq turşu) isti suda xama qatılığına qədər həll edilir, duz və istiot vurulub qarışdırılır. Alınmış qarışığın ¾ hissəsi toyuğun iç və çöl tərəfinə çəkilir. Hazır toyuq sərin yerdə 1 saat saxlanılır. Qoz ləpəsi və soğan maşından keçirilir, turşu, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır. Toyugun içi həmin qarışıq ilə doldurulur, ayaqları bir-birinə keçirilir və qazana qoyulur. Üzərinə su əlavə edilir, vam odda suyu çəkilib yağa düşənə qədər bişirilir. Yağa düşəndən sonra isə qazanın qapağı bağlanır və tam bişənə qədər qızardılır. Toyuq süfrəyə bütöv şəkildə verilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Xardal souslu toyuq
15 yanvar 2017
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza
16 yanvar 2017
Lobyalı toyuq ruleti
15 yanvar 2017
Marinadlaşdırılmış toyuq dilimləri
15 yanvar 2017
Təzə soğanlı toyuq sote
15 yanvar 2017
Toyuqlu saray plovu
14 yanvar 2017
Qaymaqlı göbələk şorbası
15 yanvar 2017
DADLI-LƏZZƏTLİ TOYUQ KOTLETİ
15 yanvar 2017
“Krupenka” şorbası
16 yanvar 2017
"Qazanda toyuq kababı" haqqında müzakirə