Kanarsayağı toyuq


Baxış sayı: 3     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

Kanarsayağı toyuq Kanar adalarında toyuğu belə hazırlayırlar. 4 nəfərlik xörək üçün lazım olan ərzaqlar: Toyuq – 1 ədəd( 1,5 kq-lıq) Pomidor – 500 qr Yaşıl və qırmızı şirin bibər – 2 ədəd Təzə ağ göbölək – 100 qr Hisə verilmiş pendir – 125 qr Sarımsaq – 1 diş Zeytun yağı – 6 xörək qaşığı Qırmızı acı bibər – 1\2 ədəd Ağ şərab – 125 qr Şəkər tozu – bir çimdik Duz ( zövqə görə) Doğranmış cəfəri – 2 xörək qaşığı Hazırlanma qaydası: Yuyulmuş və qurudulmuş toyuq 8 hissəyə bölünür. Pomidorlar...

Tərəvəzlərin içində bişən mantı


Baxış sayı: 2     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

Tərəvəzlərin içində bişən mantı Xəmir üçün: – 3 yumurta – 0,5 çay qaşığı duz – 300 qram un İçlik üçün: – döyülmüş ət – azca döyülmüş soğan – duz, istiot Hazırlanma qaydası: 1. Xəmiri yayılıb 10-12 sm enində kəsilir, kəsilmiş lentşəkilli xəmirin yarısına ət qoyulur. 2. Xəmir yarısına kimi qatlanır. 3. Xəmir rulet şəklində burulur. 4. Əldə edilən qizilgülə oxşayan xəmiri bişirmək üçün “yastıq”-ın hazırlanması. 5. Soğan yarımhalqa şəklində doğranır, yer kökü sürtkəcdən keçirilir. Bolqar bibəri...

Manqo salatı


Baxış sayı: 0     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

 Manqo salatı. Lazım olan ətzaqlar: 250 qr toyuq əti 400 qr yaşıl manqo 100 qr yerkökü 100 qr nanə 150 qr qurudulmuş krevet 100 qr qovrulub doğranmış fıstıq 2 xörək qaşığı palma şəkəri 2 xörək qaşığı balıq sousu 2- 3 dilim sarımsaq 2 ədəd soğan 1 çay qaşığı limon şirəsi,1 çay qaşığı duz Hazırlanma qaydası: Ət qızardılır, soyudulub doğranır. Manqo, yerkökü, sarımsaq və soğan doğranır. Dərin boşqabda ət, şəkər, balıq sousu, duz, sarımsaq, nanə və quru krevet qarışdırılır, sonra soyulmuş...

Fransiz noxud şorbası


Baxış sayı: 2     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

Fransiz noxud şorbası. Tərkibi: 500 qr təzə yaşıl noxud 12 ədəd xırda baş soğan 2-3 xörək qaşığı kərə yağı zövqə uyğun şəkər Doğranmış cəfəri Duz Hazırlanma qaydası: Təmizlənmiş soğan ədviyyatla birlikdə yağın yarısı ilə pörtlədilir və bir qədər su əlavə edilir. Sonra noxud tökülərək yenidən 10 dəqiqə pörtlədilir, yenə un əlavə edilir və ehtiyatla qarışdırılır. Duz və qənd əlavə edilir, zəif ocaqda proses şorba hazır olana qədər davam edir. Üzərinə doğranmış cəfəri və kərə yağı əlavə edilərək...

“Qarışqa yuvası” tortu


Baxış sayı: 4     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

“Qarışqa yuvası” tortu. Lazım olan ərzaqlar: 300 qr kərə yağı ½ stəkan şəkər tozu 4 stəkan un  100 qram xama 1 paket qabartma tozu 1 banka qatılaşdırılmış süd Hazırlanma qaydası: 150 qr kərə yağı və şəkər tozu qarışdırılır, qarışığa xama əlavə edilir. Qabartma tozu və un əlavə olunaraq yenidən qarışdırılır. Tavaya kalka kağızı sərilir, hazır xəmir ətçəkən maşınindan tavanın içinə keçirilir. 200 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyulur və qızılı rəng alınana qədər bişirilir. Yağın qalan hissəsi...

“Lirə” salatı


Baxış sayı: 3     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

“Lirə” salatı Lazım olan ərzaqlar: 0,5 kq baş kələm 2 ədəd kartof 1 ədəd konservləşdirilmiş noxud 20-25 qr xama, mayonez, şəkər, duz, qara istiot. Hazırlanma qaydası: Kələm nazik şəkildə doğranır, duz və bir qədər şəkər əlavə edilərək əzilir. Bişmiş kartof doğranır və konservləşdirilmiş noxud əlavə edilir. Sonra qara istiot, mayonez və xama əlavə edilərək qarışdırılır....

Kivi və bananla kəsmikli piroq


Baxış sayı: 0     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

Kivi və bananla kəsmikli piroq. Kanar adalarında ən sevilən piroqdur. 4 nəfərlik porsiya hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar: Kəsmik – 500 qr Kivi – 2 ədəd Banan – 2 ədəd Şəkər tozu – 250 qr Qarğıdalə unu – 1 xörək qaşığı Yumurta – 3 ədəd Kişmiş – 2 xörək qaşığı Kərə yağı – 1 xörək qaşığı Hazırlanma qaydası: Kişmişlər yaxşıca yuyulur, qurudulur, üzərinə duru şərbət tökərək 3- 5 saat saxlanılır. Kəsmik xırdalanır, üzərinə sud, un, şəkər tozu və yumurta əlavə edilir, yaxşıca çalındıqdan sonra...

“Krupenka” şorbası


Baxış sayı: 0     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

“Krupenka” şorbası. Lazım olan ərzaqlar: 3 litr su 0,5 – 1 kq buğda və ya arpa yarması 300 – 400 qram toyuq 1 ədəd yerkökü 1 ədəd baş soğan Dəfnə yarpağı Qırmızı bibər Bitki yağı və duz. Hazırlanma qaydası: Toyuq əti suda bulyon alınanadək qaynadılır, qaynadıqca köpüyü yığılır, duz əlavə edilir. Yarma yuyulur və qaynar bulyona əlavə edilir. Sonra bişirilərək əzilmiş noxud əlavə edilir. Köpük artan kimi ilk 5-10 dəqiqədə qarışdırılır. Yerkökü döğranır, bitki yağında qızardılır və üzərinə...

SNİKERS


Baxış sayı: 2     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

SNİKERS. Tərkibindəkilər: Birinci qat üçün lazım olanlar: *200 qram südlü sokolad *50 qram iris konfet *50 qram kərə yağı ikinci qat üçün lazım olanlar: *100 qram kərə yağı *1 stəkan şəkər tozu *1/4 stəkan qatılaşdırılmış süd *1,5 stəkan krem-zefir *50 qram yerfındığı yağı *1 çay qaşığı vanil *1,5 stəkan doğranmış duzlu yerfındığı Üçüncü qat üçün lazım olanlar: *400 qram iris konfet *1/4 stəkan qaymaq Dördüncü qat üçün lazım olanlar: *200 qram südlü sokolad *50 qram iris konfet *50 qram kərə...

Tviks


Baxış sayı: 0     Bölmə: Məqalələr / Mətbəx

TVİKS. Tərkibindəkilər: *kərə yağı – 400qram *un – 2 stəkan *şəkər tozu – 0,5 stəkan *qatılaşdırılmış süd – 2 banka *südlü şokolad – 300 qram Hazırlanması: 1. Kərə yağı kubik şəklində doğranır, (3 kubiki karamelə tökmək üçün kənara qoymaq lazımdır) üzərinə un, şəkər tozu, bir az duz qatılıb blenderdə qarışdırılır. 2. Alınan kutlə duxovkanın listinə yaxşıca yayılır və 180*-də 20 dəqiqəyə bişirilir. 3. Sonra karamel hazırlanır. Karameli hazırlamaq üçün 3 kubik yağın üzərinə 2 banka...
Geri İrəli

Sağlam həyat təzi sürmək insanın immunitetini yüksəldir və xəstəliklərdən uzaq edir.
Ən son tibbi məqalələri yalnız bizim portaldan oxuya bilərsiz. Müasir müalicə üsulları ilə bir çox xəstəliklərin sağaldılmasına kömək edirik.
Sayt Azərbaycan Həkimləri tərəfindən tərtib edilib, bütün hüquqlar qorunur.