Kivi və bananla kəsmikli piroq
Kanar adalarında ən sevilən piroqdur. 4 nəfərlik porsiya hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar:
Kəsmik – 500 qr
Kivi – 2 ədəd
Banan – 2 ədəd
Şəkər tozu – 250 qr
Qarğıdalə unu – 1 xörək qaşığı
Yumurta – 3 ədəd
Kişmiş – 2 xörək qaşığı
Kərə yağı – 1 xörək qaşığı
Hazırlanma qaydası: Kişmişlər yaxşıca yuyulur, qurudulur, üzərinə duru şərbət tökərək 3- 5 saat saxlanılır. Kəsmik xırdalanır, üzərinə sud, un, şəkər tozu və yumurta əlavə edilir, yaxşıca çalındıqdan sonra kəsmiklə qarışdırılır. Hazır olan kütlə yağlanmış və un səpilmiş formaya tökülür. Sobada 1700 C-də 20 dəqiqə bişirilir. Bişmiş piroq kivi və bananla bəzədilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
İtigo to kivi (yapon mətbəxi)
15 yanvar 2017
Kəsmikli üçkünc peçenye
15 yanvar 2017
Ballı pudinq
15 yanvar 2017
Qozlu keks
15 yanvar 2017
Piano keks
15 yanvar 2017
Kanarsayağı toyuq
16 yanvar 2017
Ilahi keks
15 yanvar 2017
"Kivi və bananla kəsmikli piroq" haqqında müzakirə