BAUNTİ
Tərkibindəkilər:
-qaymaq (20% yağlılığı olan) – 200 ml
-kakos – 200 qram
-südlü sokalad – 300 qram
-şəkər tozu – 80 qram
-kərə yağı – 50 qram
Hazırlanması:
1. Zəif odun üstündə kərə yağı, şəkər tozu və qaymaq əridilib kənara qoyulur. Üzərinə kakos dənəcikləri əlavə olunaraq qarışdırılır. Alınan kütləyə forma verilib, soyuducunun dondurma şöbəsində 1 saat saxlanılır.
2. Sonra donmuş kütlə hissələrə ayrılır, yenidən donmağa qoyulur.
3. İndi bauntinin sokoladlı qazurunu hazırlayaq. Südlü sokolad qabın içərisinə dilimlənib tökülür, su hamamında əridilir. Qlazur yumşaq olsun deyə sokoladın üzərinə bir az bitki yağı əlavə olunur.
4. Daha sonra buzluqdan doğranmış batonları çıxarıb diş çöpü sancaraq qlazura batırılır, boşqaba düzülür.
5. Bauntilər hazırdır. Zövqə görə onların üzərini ağ sokoladla bəzəmək olar. Bauntilər soyuducuda saxlanılır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Motsart tortu
22 yanvar 2017
Quş südü tortu
15 yanvar 2017
Şokoladlı dondurma
15 yanvar 2017
Ilahi keks
15 yanvar 2017
Qozlu keks
15 yanvar 2017
Praqa tortu
15 yanvar 2017
Prinses tacı
15 yanvar 2017
"BAUNTİ" haqqında müzakirə