Yaşıl mərci salatı Lazım olan ərzaqlar: ¾ stəkan mərci ½ stəkan bulqur 7-8 ədəd yaşıl lobya 1 ədəd iri pomidor 50 qr ağ pendir ½ ədəd limon 1 dəstə reyhan 1 dəstə keşniş 1 dəstə cəfəri 1 dəstə nanə,...
Albalı ilə pirojna. Xəmir üçün lazım olan ərzaqlar: Un – 320 qr Kərə yağı – 80qr Qaymaq – az miqdarda Duz ( zövqə görə) İçlik üçün lazım olan ərzaqlar: Albalı – 1 kq Şəkər tozu – 150 qr Suxari...
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza. Mal əti (bud) – 750 qr Kök – 600 qr Kərəviz – 600 qr İstiot ( Baş sogan – 200qr) Toyuğun döş əti (hisə verilmiş) – 100 qr Bitki yağı – 100 ml Cəfəri Sous...
Şokoladlı fındıqlı tort. Lazım olan ərzaqlar: – 6 yumurta – 2 st səkər tozu – 2 xörək qaşığı kakao tozu – 2 stəkan un – 100 qr əridilmiş şokolad – 1 stəkan doğranılmış fındıq Hazırlanma qaydası:...
Krevet şorbası. Lazım olan ərzaqlar: 200-300 qr toyuq əti 200 qr krevet 1-1,5 stəkan bişmiş düyü 2 diş sarımsaq 20 qram zəncəfil 1 ədəd qırmızı acı bibər 1 ədəd limon 1 litr toyuq bulyonu 2-3 çay...
Göbələk və bibərli pizza Lazım olan ərzaqlar: Bitki yağı- 1çay qaşığı Buğda unu- 250 qr Quru maya- 1 ç.qaşığı Bolqar bibəri- 1 ədəd Ağ göbələk- 600 qr Bərk pendir- 400 qr Kərə yağı- 100 qr Baş soğan-...
Arais( İordaniya mətbəxi) Lazım olan ərzaqlar: Hazır pitə (qalın lavaş) Ət qiyməsi – 0,5 kq Bolqar bibəri – 1 ədəd Pomidor – 2 ədəd Baş soğan – 1 ədəd Zeytun yağı Duz və ədviyyat (zövqə görə)...
İSPANAQLI BÖRƏK Xəmir üçün lazım olanlar: – 2 kq un – duz – su Xəmir yoğrulur, dincəlmək üçün 1 saat kənarada saxlanılır. İspanaqlar yuylub təmizlənir, doğranılır, duz, istiot, pul bibər qatılıb...