Krevet şorbası
Lazım olan ərzaqlar:
200-300 qr toyuq əti
200 qr krevet
1-1,5 stəkan bişmiş düyü
2 diş sarımsaq
20 qram zəncəfil
1 ədəd qırmızı acı bibər
1 ədəd limon
1 litr toyuq bulyonu
2-3 çay qaşığı bitki yağı
Yarım dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Düyü əvvəlcədən bişirilir, göyərti, acı bibər, limon, sarımsaq və zəncəfil təmizlənir. Bişmiş toyuq kiçik parçalara bölünür, zəncəfil və sarımsaq bıçaqla xırdalanır. Krevetlər təmizlənib yuyulur, acı bibər və göyərti doğranır, limon dörd yerə bölünür. Zəncəfil və sarımsaq yağda 3-4 dəqiqə qızardılır, bulyon tökülür. Düyü əlavə edilib 5-7 dəqiqə bişirilir. Toyuq və krevetlər əlavə edilərək 2-3 dəqiqə bişirilir. Şorba kasaya tökülür, cəfəri limon dilimi əlavə edilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Kanarsayağı toyuq
16 yanvar 2017
“Krupenka” şorbası
16 yanvar 2017
Toyuqlu qarğıdalı qarışımlı çin şorbası
15 yanvar 2017
Rəngli bibər salatı
15 yanvar 2017
Manqo salatı
16 yanvar 2017
Lobyalı toyuq ruleti
15 yanvar 2017
Ədviyyatlı balıq bozartması
15 yanvar 2017
İspanaqlı toyuq salatı
15 yanvar 2017
Toyuqlu düyü salatı
15 yanvar 2017
"Krevet şorbası" haqqında müzakirə