Krevet şorbası

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 16 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 1 522
  • 0 rəy

Krevet şorbası.
Lazım olan ərzaqlar:
200-300 qr toyuq əti
200 qr krevet
1-1,5 stəkan bişmiş düyü
2 diş sarımsaq
20 qram zəncəfil
1 ədəd qırmızı acı bibər
1 ədəd limon
1 litr toyuq bulyonu
2-3 çay qaşığı bitki yağı
Yarım dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Düyü əvvəlcədən bişirilir, göyərti, acı bibər, limon, sarımsaq və zəncəfil təmizlənir. Bişmiş toyuq kiçik parçalara bölünür, zəncəfil və sarımsaq bıçaqla xırdalanır. Krevetlər təmizlənib yuyulur, acı bibər və göyərti doğranır, limon dörd yerə bölünür. Zəncəfil və sarımsaq yağda 3-4 dəqiqə qızardılır, bulyon tökülür. Düyü əlavə edilib 5-7 dəqiqə bişirilir. Toyuq və krevetlər əlavə edilərək 2-3 dəqiqə bişirilir. Şorba kasaya tökülür, cəfəri limon dilimi əlavə edilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Krevet şorbası" haqqında müzakirə