At əti haqqında
At ətindən ən dadlı delikateslərin hazırlanmasında geniş istifadə edilir. Napoleonun Moskvaya hücumu zamanı əskərləri yorulmuş və yıxılan atların əti ilə qidalandırıblar. Bu zaman ətlərə duzla birlikdə müxtəlif dadlandırıcılar da vurublar. Həmin vaxt isə əsgərlər arasında kütləvi surətdə zəhərlənmələr baş vermişdir.
100 qram at ətinin qida dəyəri:
- Zülallar – 19,56 qr
- Yağlar – 9,9 qr
- Su – 69, 5 qr
- Kalori – 187 kKal.
At ətinin faydalı xüsusiyyətləri
At ətinin tərkibində zülallar, müxtəlif yağlar, kalium, natrim, fosfor, dəmir, maqnium, amin turşular, tiamin, riboflavin, nikotinamid, B, A, PP, E vitaminləri var. Bəzi mütəxəsssislər at ətinin soyuq halda yeməyin daha faydalı olduğunu söyləyirlər. Onların fikrinə görə bişirilmiş at ətini yenidən istdikdə onun tərkibində olan faydalı maddələr öz keyfiyyətini itirirlər. Asiya ölkələrinin demək olar ki, hamısında at ətindən qida vasitəsi kimi istifadə edilir. At südündən hazırlanan süd məhsullarının tərkibində insan orqanizmi üçün lazım olan vitamin və minerallar var.
At ətinin zərərli xüsusiyyətləri
Həddindən çox at ətindən istifadə eləmək ürək-damar, sümük və həzm sistemi xəstəliklərinin baş verməsinə səbəb oia bilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
"At əti haqqında" haqqında müzakirə