Qovurmalı bulqur plovu
Lazım olanlar:
* 1 stəkan bulqur
* 200 qram sümüksüz dana əti
* 300 qram kərə yağı
* 1 xörək qaşığı tomat
* 1 xörək qaşığı pul bibər
* 3 stəkan su
* duz.
Hazırlanması:
1. Bulqur bol su ilə yuyulub suyu süzülür.
2. Dana əti kubik şəklində doğranıb, kərə yağında qovrulur, üzərinə pul bibər, duz və tomat əlavə edilərək bişirilir.
3. Ətin üzərinə su və duz əlavə edilərək qazanın qapağı örtülür.
4. Su qaynadıqda bulqur əlavə edilib, suyunu çəkilənə kimi zəif odun üstündə bişirilir.
5. Plov 20 dəqiqə ərzində dəmlənir.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Mərci və bulqur kotleti
15 yanvar 2017
Göbələkli plov
29 yanvar 2017
Toyuqlu saray plovu
14 yanvar 2017
Yaşıl mərci salatı
16 yanvar 2017
Boxça kababı
29 yanvar 2017
Bifişteks salatı
15 yanvar 2017
Duzlu peçenye
29 yanvar 2017
Qarışıq pizza
15 yanvar 2017
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza
16 yanvar 2017
"Qovurmalı bulqur plovu" haqqında müzakirə