Mərci və bulqur kotleti
Lazım olanlar:
* 1,5 stəkan mərci
* 3 stəkan isti su
* 1,5 stəkan bulqur
* 2 ədəd soğan
* 1 stəkan zeytun yağı
* 1 xörək qaşığı qırmızı bibər tomatı
* 1 xörək qaşığı pomidor tomatı
* 5 ədəd göy soğan
* yarım dəstə cəfəri
* 1 çay qaşığı duz
* 1 xörək qaşığı pul bibər
* 1 çay qaşığı kimyon.
Haırlanması:
1. Mərci yuyulduqdan sonra qaynadılır, suyu çəkilənə yaxın bulqur əlavə edilir, suyu çəkilənə qədər bişirilir.
2. Qazanı odun üstündən götürüb qapağı örtülü halda 15 dəqiqə kənarda saxlanılır.
3. Soğanlar zeytun yağında 5 dəqiqə qızardılır.
4. Qovrulmuş soğana əvvəlcə bibər tomatı, pomidor tomatı, pul bibər və kinyon əlavə edlib qarışdırılır və yenidən 5 dəqiqə qovrulur və mərciyə qatılır.
5. Göy soğan və cəfəri xirda-xırda doğranır, mərciyə qatılır və yaxşıca yoğrulur.
6. Qarışım yoğrulduqdan sonra bir miqdar ovucun içərisinə alınır və forma verilərək yağda qızardılır.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Yaşıl mərci salatı
16 yanvar 2017
Qovurmalı bulqur plovu
15 yanvar 2017
Bol vitaminli və doydurucu yay salatı
15 yanvar 2017
Ədviyyatlı balıq bozartması
15 yanvar 2017
Təzə soğanlı toyuq sote
15 yanvar 2017
Rəngli bibər salatı
15 yanvar 2017
Göbələkli plov
29 yanvar 2017
Kartof kotleti
15 yanvar 2017
Boxça kababı
29 yanvar 2017
"Mərci və bulqur kotleti" haqqında müzakirə