Oruc tutanlar üçün sağlam qidalanma
Ramazan ayında oruc tutanlar aşağıdakılara əməl etsələr sağlamlıqlarının qayğısına qalmış olarlar:
1. Oruc tutan adamlar ramazan ayında iftardan sonra imsaka qədər 1 dəfə yüngül qida alsalar yaxşı olar.
2. İmsakda süd, qatıq, pendir, zeytun, şorba və yüngül yeməklərdən istifadə etsələr yaxşı olar.
3. İftara xurma, zeytun və şorba içdikdən bir müddət sonra ət xörəkləri yeyilsə, daha yaxşı olar.
4. İftardan imsaka qədər 2 litrə yaxın maye qəbul etməlidirlər.
5. İftar vaxtı həddindən artıq şirin şərbətlər, şirniyyatlar qəbul eləməsələr daha məqsədəuyğun olar.
6. Yavaş-yavaş yemək, qidanı ağızda çox çeynəməkdə fayda olduğunu bilmək lazımdır.
7. İftar qurtaqdıqdan sonra qısa məsafədə gəzmək lazımdır. İftar qurtaran kimi televizorun qarşısına keçib oturmaq və ya divanda uzanmaq olmaz.
8. İftar zamanı hisə verilmiş, közdə bişən, qızardılmış yeməklərdən istifadə edilməsə daha yaxşı olar.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Oruclu xəstələrin iftar süfrəsi
29 dekabr 2016
İftarda xurmanın faydaları
29 dekabr 2016
Oruc tutmağın insan orqanizminə faydaları
6 yanvar 2017
Yavaş yeməyin 5 faydası
5 yanvar 2017
Hamiləlikdə necə qidalanmalı?
29 dekabr 2016
Oynaq ağrıları və sağlamlığı üçün məsləhətlər
28 dekabr 2016
Bir həftədə arıqlamağın yolu tapıldı
28 dekabr 2016
Soyuq şorba
15 yanvar 2017
"Oruc tutanlar üçün sağlam qidalanma" haqqında müzakirə