Sosiska ən təhlükəli konserogen qidalar siyahısındadır,onu yeməyin!
Sosiskadan çoxlarının xoşu gəlir. Bu səbəbdən də gün ərzində Yer kürəsində bir gündə 7 milyard sosis yeyilir. Amma, onun nə qədər zərərli olduğundan çoxları xəbərsizdir.
Ənənəyə əsasən sosislər toyuq, mal və ya donuz ətindən hazırlanır. Hazırlanan sosislərin tərkibində ətin miqdarının çox olması üçün isə ətə heyvanın əlləri, ayaqları, üyüdülmış sümükləri də qatılır. Bu isə güclü ətçəkən maşınlar təfəfindən üyüdülür. Dadlandırmaq məqsədilə sosiskaya vurulan nişasta, soya, natri qlütamat, duz və digər dadlandırıcılar sosisləri dadlı edir. Bu səbəbdən də yediyiniz sosislər dadlı olur, çünki dadlandırıcılar çox əlavə edilir.
Siz sosiska yeyərkən qlütamat natri də qəbul etmiş olursunuz.
Yediyiniz kolbasada istifadə edilən ət də həmin üsullarla alınır, amma kolbasanın rənginin qırmızı olması üçün ona rəngli dadlandırıcılar, soda və ya ammonyakda həll edilmiş maddələr əlavə edilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Fast food nədir? Onun qorxulu zərərləri
3 yanvar 2017
At əti haqqında
8 may 2018
Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri
4 yanvar 2017
Qaxac nədir?
17 may 2018
Dil
6 avqust 2018
Pratik kumpir
22 yanvar 2017
"Sosiska ən təhlükəli konserogen qidalar siyahısındadır,onu yeməyin!" haqqında müzakirə