Qaymaqlı dondurma
– 2 stəkan süd
– 2 stəkan qaymaq
– 6 yumurtanın sarısı
– 1 stəkan şəkər tozu
– 2 paket vanil
Süd, qaymaq və vanil zəif xodun üzərində qaynadılır. Qaynayan kimi odun üzərindən götürülür. Dərin qabda yumurta sarıları ilə şəkər tozu rəngi ağarana qədər qarışdırılır. Qaynatdığımız qaymaq və süd qarışımının üzərinə çalınmış yumurta sarıları əlavə edilib yenidən zəif odun üzərində 7 dəqiqə bişirilir. Süd qaynamamalıdır və bu müddət ərzində daima qarışılmalıdır. Qazan odun üzərindən götürülüb soyumağa qoyulur. Otaq tempraturu aldığı zaman buzluğa qoyulur və 20 dəqiqədən bir qarışdırılır.
Nuş olsun!
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Motsart tortu
22 yanvar 2017
Meyvəli sadə dondurma
15 yanvar 2017
Vanilli dondurma resepti
15 yanvar 2017
Kakaolu keks
15 yanvar 2017
Almalı dondurma
15 yanvar 2017
GECƏ-GÜNDÜZ TORTU
15 yanvar 2017
Qozlu keks
15 yanvar 2017
Praqa tortu
15 yanvar 2017
7 dəqiqəyə hazırlanan keks
14 yanvar 2017
"Qaymaqlı dondurma" haqqında müzakirə