“Lirə” salatı Lazım olan ərzaqlar: 0,5 kq baş kələm 2 ədəd kartof 1 ədəd konservləşdirilmiş noxud 20-25 qr xama, mayonez, şəkər, duz, qara istiot. Hazırlanma qaydası: Kələm nazik şəkildə doğranır,...
Kivi və bananla kəsmikli piroq. Kanar adalarında ən sevilən piroqdur. 4 nəfərlik porsiya hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar: Kəsmik – 500 qr Kivi – 2 ədəd Banan – 2 ədəd Şəkər tozu – 250 qr...
“Krupenka” şorbası. Lazım olan ərzaqlar: 3 litr su 0,5 – 1 kq buğda və ya arpa yarması 300 – 400 qram toyuq 1 ədəd yerkökü 1 ədəd baş soğan Dəfnə yarpağı Qırmızı bibər Bitki yağı və duz. Hazırlanma...
Yaşıl mərci salatı Lazım olan ərzaqlar: ¾ stəkan mərci ½ stəkan bulqur 7-8 ədəd yaşıl lobya 1 ədəd iri pomidor 50 qr ağ pendir ½ ədəd limon 1 dəstə reyhan 1 dəstə keşniş 1 dəstə cəfəri 1 dəstə nanə,...
Albalı ilə pirojna. Xəmir üçün lazım olan ərzaqlar: Un – 320 qr Kərə yağı – 80qr Qaymaq – az miqdarda Duz ( zövqə görə) İçlik üçün lazım olan ərzaqlar: Albalı – 1 kq Şəkər tozu – 150 qr Suxari...
Mal əti və tərəvəzlərdən rumınsayağı zraza. Mal əti (bud) – 750 qr Kök – 600 qr Kərəviz – 600 qr İstiot ( Baş sogan – 200qr) Toyuğun döş əti (hisə verilmiş) – 100 qr Bitki yağı – 100 ml Cəfəri Sous...
Şokoladlı fındıqlı tort. Lazım olan ərzaqlar: – 6 yumurta – 2 st səkər tozu – 2 xörək qaşığı kakao tozu – 2 stəkan un – 100 qr əridilmiş şokolad – 1 stəkan doğranılmış fındıq Hazırlanma qaydası:...
Krevet şorbası. Lazım olan ərzaqlar: 200-300 qr toyuq əti 200 qr krevet 1-1,5 stəkan bişmiş düyü 2 diş sarımsaq 20 qram zəncəfil 1 ədəd qırmızı acı bibər 1 ədəd limon 1 litr toyuq bulyonu 2-3 çay...