Qoyun ətindən istifadə etmək istədikdə əsasən onun 18 aya qədər yaşı olan heyvanın ətindən istifadə edilir. Bu yaşa qədər olan heyvanın əti daha dadlı olur və tez bişir. Yaxşı yemlənmiş, çəkisi...
Toyuq yumurtası quş yumurtaları arasında ən çox istifadə edilən yumurtadır. Müxtəlif növlərə mənsub olan toyuqların müxtəlif cür yumurtaları olur. Yumurtaların rəngi, ölçüsü və quruluşu onların...
Gülab gül ləçəklərindən və ya müxtəlif bitki yarpaqlarından əldə edilən içkidir. Gülabın hazırlanma tarixi qədimlərə qədər gedib çatır. Gülabdan alkohollu içkiləri, mineral suları, siropları,...
Buğda yağından qədim zamanlardan istifadə edilib. Onun tərkibi unikal bioloji aktiv maddələr, lipidlər, vitamin və minerallarla zəngindir. Buğda yağı kosmetologiya və müalicə məqsədilə istifadə...
Üzüm çəyirdəklərindən alınan yağ unikal tərkibə və faydalı xüsusiyyətə malikdir. Qədin zamanlardan üzüm çəyirdəyi yağından qida və kosmetik vasitə kimi istifadə edilib. Bu yağın qədim dövrlərdə...
Mors alkoholsuz, sərinləşdirici içkidir. Morsun tərkibi meyvə, şəkər və baldan ibarət olur. Morsun maksimun dadlı və ətirli olması üçün isə ona sitrus meyvəsinin şirəsi, darçın, mixək, ətirli...
Şərbət Şərbət soyuq və ya isti halda içilən spirtsiz içkidir. Şərbətin hazırlanmasında su, bal, ədviyyatlar və ya müxtəlif dərman bitkilərindən istifadə edilir. Adətən şərbət balın və bitki...
Badan gavalı ağacına bənzər badam ağacını meyvəsidir. Onun sərt qabığının içərisində yerləşən ləpəli meyvəsindən istifadə edilir. Badamın xarici görünüşü iri ərik tumunun görünüşünə bənzəyir. Badam...
Qazlar əhliləşdirilən dövrdən indiyə kimi insanlar qaz yumurtasından istifadə edirlər. Qaz yumurtası neolit dövründən indiyə qədər insanların süfrələrində öz yerini tutur. Qaz yumurtası dietik...
Xardaldan uzun əsrlərdir ki, istifadə edilir. Xardal bir çox ölkələrin ən çox istifadə edilən ədviyyatlarındandır. Onun çox gözəl dadı var və ondan bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilir....
Gavalı qurusu çox dadlı və qidalandırıcı xüsusiyyətlərə malikdir. Onu adətə ev şəraitində qara gavalını qurutmaqla əldə etmək olur. Gavalı gülkimilər fəsiləsinə aid olan gavalı ağacının meyvəsidir....
At ətindən müxtəlif qidaların hazırlanmasında istifadə edilir. Bişirilmək üçün əsasən 2-3 yaşlı atların ətindən istifadə edilir. Ən dadlı və tərkibi yaxşı olan at əti isə bir yaşına qədər olan...