Kələmin faydaları
Onun tərkibində karbohidratların yağa çevrilməsinin qarşısını alan tartron turşusu vardır. Baş kələmin şirəsində mədə və onikibarmaq bağırsaq xorasının sağalmasına kömək edən maddə – V vitamini olur. Kələm suyu mədə şirəsinin ifrazını artırır, o həmçinin ödqovma xassəsinə də malikdir. Onu qastrit və xora xəstəliyinin qarşısını almaq üçün 2-3 həftə gündə 3 dəfə 0,5 stəkan içmək lazımdır. Kələm suyunu +2*C-də ancaq 1 gün saxlamaq olar. İltihabi xəstəliklərdə, yanıqlarda, əzilmədə həmin yerə kələm qoyulur. Kök və kələm suyu qarışığı vitamin C-nin əla mənbəyini təşkil edir. Beləki, bu da paradantozun yaranmasına səbəb olan bəzi damaq xəstəliklərinin qarşısını alır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Nənələrimiz nə deyib? Ağ baş kələm
12 yanvar 2017
Kələmin faydaları
27 dekabr 2016
KƏLƏM HAQQINDA BİLMƏDİKLƏRİNİZ
28 dekabr 2016
Ağ kələm haqqında bilmədikləriniz
2 aprel 2018
Qırmızı kələm
4 aprel 2018
Gül kələmi haqqında
25 mart 2018
Brüssel kələminin faydaları
2 aprel 2018
"Kələmin faydaları" haqqında müzakirə