Bayram süfrələrinin təhlükəli qidaları

  • Müəllif: redaktr
  • Tarix: 21 yanvar 2017
  • Baxış sayı: 2 168
  • 0 rəy
Qadınlar bayram süfrələrinin zəngin və bol olması üçün əllərindən gələni edirlər. Bayram süfrəsinin gözəl olması üçün ev sahibələri süfrədə hər şeyin olmasından xoşlanırlar. İngiltərəli kimyaçı Katrin Xarkap bunun orqanizm üçün çox zərərli olduğunu deyir. Kimyaçı qidaları dadlandırmaq və bəzəmək üçün istifadə edilən qatqıların orqanizm üçün çox təhlükəli olduğunu qeyd edərək, həmin qidalarla ehtiyatla rəftar etməyi məsləhət görür.
Mütəxəssislər xüsusən də insanlara bəzi qida maddələrindən uzaq durmağı tövsiyə edirlər. Onların söylədiklərinə görə badamın tərkibində olan bəzi maddələr bağırsaqlarda sian oksidə çevrilir və qana sorularaq orqanizmə zərər verir. Kimyaçı Xarpal qozun tərkibində olan miristisinin də orqanizmə zərər verdiyini söyləyir və çoxlu miqdar qoz yeməyin insanlarda halyusinasiyaya səbəb olduğunu qeyd edir. Bundan başqa çoxlu miqdarda qoz yemək ürəkdöyünməyə, huşun itməsinə səbəb ola bilir. Mütəxəssislər bu qidaların az miqdarda qəbul edilməsini məsləhət bilirlər. Çünki onların həddindən artıq qəbulu orqanizmə zərər verir. Orqanizmə ən çox zərər verən qidalardan biri də marçipandır. Onun orqanizmə zərəri daha çoxdur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Bayram süfrələrinin təhlükəli qidaları" haqqında müzakirə

Rəy əlavə et

yenilə, əgər kod görünmürsə