Orqanizmində piylənmə baş verən xəstələr üçün pəhriz
Pəhrizin əsas məqsədi yağlı qidalardan, dadlandırıcılardan və iştah açan qidalardan uzaqlaşmaqdan ibarətdir. Müxtəlif səbəblərdən baş verən piylənmələr zamanı yağlı, zülallı, dadlı qidalar menyudan çıxarılmalı, xörək duzu və karbohidratlarla zəngin qidalardan uzaqlaşmaq lazımdır.
Orqanizmi piylənməyə meyilli olan adamlar bəzi qidaları menyudan çıxarmalıdırlar:
– yağlı ət
– yağlı süd
– kolbasa
– ağ çörək
– smetan
– şirniyyat
– körpə mal əti
– qaz, ördək, hind quşu əti
– qazlı içkilər
– yağlı pendir.
Piylənməyə meyilli adamlar üzüm, banan, əncir, mürəbbə, bal, bəkməz, dondurma və kiseldən də uzaq durmalıdırlar. Yağlı, kəskin, ədviyyatlı qidalar tamamilə rasiondan çıxarılmalıdır. Belə adamların yediyi yeməklər bitki yağında bişirilməli və menyusundan yağsız qatıq əskik olmamalıdır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Kəskin və xroniki nefrit xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Şəkərli diabet xəstələri üçün pəhriz
29 dekabr 2016
Xroniki bağırsaq və ishal xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Sinir sistemi xəstələri üçün pəhriz
29 dekabr 2016
Qara ciyər və öddaşı xəstələrinin pəhriz stolu
13 yanvar 2017
Böyrəkdaşı xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Bağırsaq xəstəlikləri zamanı pəhriz
13 yanvar 2017
"Orqanizmində piylənmə baş verən xəstələr üçün pəhriz" haqqında müzakirə